Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Eurobasket, έστω κι αν ο αριθμός των λαθών, οι χαμένες βολές, οι κακές επιλογές στην επίθεση και η χαλαρότητα στο β' δεκάλεπτο επέτρεψαν στους Ισλανδούς να επιστρέψουν από το -18! Η ελληνική ομάδα έδειξε καλό πρόσωπο στο β΄ημίχρονο, ο Παππάς ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε τη διαφορά στην τρίτη περίοδο για την Ελλάδα που διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας ως το φινάλε και πλέον έχει μπροστά της το ματς με τη Γαλλία (2/9, 16:30).
Ο αγώνας
Η είσοδος του Νίκου Παππά στα 3'17" για το φινάλε της πρώτης περιόδου στην Elsinki Arena άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς της Ισλανδίας με την Ελλάδα. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα πάτησε γκάζι μετά το αρχικό 8-11 και βρήκε ρυθμό στην επίθεση με τον 27άχρονο γκαρντ ο οποίος σκόραρε 6 σερί πόντους, ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (8-19, 8'29") και στη συνέχεια διαμόρφωσε το 10-26 με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο. Μόνο τα 5 λάθη και τα 3-4 χαμένα λέι-απ των ψηλών στο ξεκίνημα ήταν... μουντζούρα για την Εθνική ομάδα που επέβαλε τον ρυθμό της και έχτισε διαφορά ασφαλείας. 
Ο Μάντζαρης με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +18 στο 13'07" (14-32) ωστόσο οι κακές επιλογές στην επίθεση, η χαλαρότητα στην άμυνα και ο εφησυχασμός της ελληνικής ομάδας έβαλαν ξανά τους Ισλανδούς στο παιχνίδι! Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ισλανδία μείωσε στο καλάθι (31-33, 18'46") ενώ η Ελλάδα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 33-37 σκοράροντας μόνο 3/7 σουτ εντός πεδιάς στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η διακοπή έκανε καλό στην Εθνική που άρχισε την τρίτη περίοδο με επιμέρους σκορ 9-0 (33-46) ενώ η ελληνική άμυνα άφησε την Ισλανδία για 4.5 λεπτά χωρίς καλάθι πριν μειώσει ο Στέφανσον σε 37-51. 
Η Ελλάδα αποκατέστησε την τάξη ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο άλλαξε την εικόνα του ματς στην τρίτη περίοδο, με τις άμυνές του και την απίστευτη ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ. Ο διεθνής φόργουορντ έκανε εντυπωσιακά μπλοκ ενώ έδωσε λύσεις στην επίθεση για την Εθνική που προηγήθηκε με 45-61 στο 30' κι έβαλε τις βάσεις της πρώτης νίκης της στο Eurobasket. Στη συνέχεια η ομάδα του Κώστα Μίσσα έκανε αυτά που έπρεπε, διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας ως το φινάλε και πλέον στρέφεται στο δυνατό ματς με τους Γάλλους.
ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.