Αποτέλεσμα εικόνας για kvstas karagkoynhs

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Αναπληρωτή Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου, σε ερώτηση 35 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα την πορεία των μεταρρυθμίσεων για την καταπολέμηση της Διαφθοράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με το τρίτο Μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε, ανάμεσα στα άλλα, ότι θα εφαρμόσει στο ακέραιο και έγκαιρα - και  μάλιστα μέχρι τις 31/12/2016 - τις συστάσεις της Ομάδας Κρατών κατά της Διαφθοράς (GRECO).  

 Τώρα, με περίσσιο θράσος, ο αρμόδιος Υπουργός δηλώνει ότι οι δράσεις αυτές εναπόκεινται στη διακριτική ευχέρεια της Κυβέρνησης.  Άλλωστε, από τις 19 πρόσφατες συστάσεις της GRECO, έχει υλοποιήσει ελάχιστες.  Για αυτό η χώρα έπεσε 11 θέσεις στον πίνακα της Διεθνούς Διαφάνειας.

Εκείνοι που υποσχέθηκαν ότι θα μαζέψουν 3 δις ευρώ από τη φοροδιαφυγή, το οικονομικό έγκλημα, το 
λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού και τόσα άλλα, βυθίζουν τη χώρα στη διαφθορά, αποδεικνύοντας ότι - και στα ζητήματα διαφάνειας - κορόιδεψαν  τους πολίτες».  

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.