Στη μάχη για την αντιμετώπιση της καταστροφικής φωτιάς στον Κάλαμο ανήμερα του 15Αύγουστου, πήρε μέρος κλιμάκιο της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ).

Στο κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν 4 εμπειροι πυροφύλακες με ρυμουλκούμενο πυροσβεστικό μηχάνημα και επινώτιους πυροσβεστήρες, ήταν επικεφαλής ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Σε συνενόηση με τον αντιπεριφερειαρχη Πέτρο Φιλίπου και τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμο, το κλιμάκιο επιχειρούσε στο 3ο  χλμ του δρόμου Καπανδριτίου - Καλάμου, παρέχοντας μαζί με άλλες δυναμεις της αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Αττικής, υποστήριξη στη δράση των ιπτάμενων μέσων και των βαρέων χωματουργικών μηχανημάτων .

Στόχος ήταν να αποτραπεί η διέλευση του δρόμου από τη φωτιά, ώστε να μην απειλήσει το Καπανδρίτι.

Σε δήλωση του ο Γρ.  Γουρδομιχάλης τόνισε: "Ο ΠΕΣΥΔΑΠ έχει την βαριά ευθύνη πυρασφάλειας του πολύπαθου όρους Αιγάλεω, κάτω από  ιδιαίτερα  δύσκολες συνθήκες. Ηταν ρίσκο να απομακρυνθεί από την περιοχή μας έμπειρο προσωπικό και εξοπλισμός. 'Επρεπε όμως λόγω της εξέλιξης της φωτιάς να δράσουμε εκφράζοντας την αλληλεγγύη  των δήμων μελών μας στους δήμους που δοκιμάζονταν. Με την ευκαιρία θέλω εκ μέρους και των 5 Συνδέσμων της Αττικής, που αναπτύσσουν δράσεις πυροπροστασίας στα βουνά του Λεκανοπεδίου, να απευθύνω δημόσια έκκληση στον υπουργό εσωτερικών Π. Σκουρλέτη λέγοντας του: Υπουργέ πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα δάση σώζονται μόνο από την πρόληψη. Μην επιτρέψετε λοιπόν  στην κρατική γραφειοκρατία να εμποδίζει την έγκαιρη χρηματοδότηση των Συνδέσμων γιατί αυτό σημαίνει καθυστέρηση στις δράσεις πρόληψης που υλοποιούμε. Παρακαλούμε ανακαλέστε άμεσα την πρόσφατη  τροπολογία που βάζει εμπόδια στην εκταμίευση της χρηματοδότησης αυτής"

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.