Με κάθε επισημότητα, σε μια λαμπρή τελετή, πραγματοποιήθηκε η δημόσια πανηγυρική εκδήλωση για την αναγόρευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου του Β΄ σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ιλίου, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον, μετά τον Αρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό για την εορτή του Ιερού Ναού, στον οποίο χοροστάτησε νωρίτερα ο Μακαριώτατος.
Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν με εκδηλώσεις συγκίνησης χιλιάδες πιστοί και η ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναγόρευσής του σε Επίτιμο Δημότη γέμισε με χαρά τον κόσμο του Ιλίου. 

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος στον σύντομο εγκάρδιο χαιρετισμό του, καλωσορίζοντας τον Μακαριώτατο, αναφέρθηκε στη δημιουργική περίοδο της νιότης του, κατά την οποία διέμενε στο Ίλιον.
Υπογραμμίζοντας δε, το πολυσήμαντο και αναγνωρισμένο έργο του στην αντιμετώπιση της πολυεπίπεδης οικονομικής, ηθικής, κοινωνικής και πνευματικής κρίσης, η οποία μαστίζει την πατρίδα μας, σημείωσε ότι «Με τα έργα σας, δώσατε σε όλους, πιστούς και μη, να καταλάβουν ότι η Εκκλησία δεν αδιαφορεί για όσα ταλανίζουν τους ανθρώπους. Αφουγκράζεται τον παλμό της εποχής και εκφράζει με έργα ουσίας την αγάπη της προς κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, χρώματος και φύλου.
Ο Μακαριώτατος είναι ο Αρχιεπίσκοπος των έργων, της δράσης και της ενότητας. Από την πρώτη στιγμή, πέρασε στην πράξη φροντίζοντας τους κατατρεγμένους και αδύναμους ανθρώπους.»
Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, δίνοντας έμφαση στο σεμνό και ταπεινό ήθος του Μακαριώτατου, που αποτέλεσε δίδαγμα για τον ίδιο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στον εσπερινό του Αγίου Φανουρίου, τη νησίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπως χαρακτήρισε τον Ναό, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην Μητρόπολη Ιλίου.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος παρέδωσε πάπυρο με την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου στον Μακαριώτατο και του απένειμε την τιμητική διάκριση αναγόρευσής του σε Επίτιμο Δημότη, ενώ τιμητικές πλακέτες προσέφερε, επίσης, στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, καθώς και στον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγίου Φανουρίου Ιλίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη.
 

Στην πανηγυρική εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μπαλάφας, ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Βουλευτής της Ν.Δ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπυρίδων Τζόκας, ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μασούρος, εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής, ο Υποπτέραρχος Λάζαρος Μαντούβαλος, ο Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Σεραφείμ Αναθασίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αγγελική Λεβέντη, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φυλής Σπυρίδων Μπρέμπος, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην Υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.