Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα-Κυριάκου στη Βουλή

Μητσοτάκης: Χρειάζεστε επειγόντως διακοπές, θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο. Κακό κ. Τσίπρα να προσέρχεστε στο κοινοβούλιο αδιάβαστος - Τσίπρας: Γιατί αυτά τα νεύρα, τι έχετε πάθει; - Φτάσατε στα γενέθλιά μου να με πείτε ψεύτη, μη ξινίζετε το πρόσωπό σας

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συζήτηση στην Βουλή για το νομοσχέδιο για την Παιδεία, με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς να ανταλλάσσουν λεκτικά πυρά. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι θα καταργήσει το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, ενώ εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι προσέρχεστε στο κοινοβούλιο αδιάβαστος. «Γιατί αυτά τα νεύρα, τι έχετε πάθει; ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «φτάσατε στα γενέθλιά μου να με πείτε ψεύτη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενέφερε ότι αυτό το νομοσχέδιο στο μέλλον θα αποτελεί απλώς μία απόδειξη πως μίαα κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και φραγμούς επιχείρησε στα μέσα του καλοκαιρού του 2017 να γυρίσει δεκαετίες πίσω την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας. Έκανε λόγο για νομοθετική παρακμή του Κοινοβουλίου, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο με την ανοχή του ίδιου του προεδρείου και του προέδρου του Κοινοβουλίου.

«Είναι συνένοχος σε αυτόν τον ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας πως δεν μπορεί το προαύλιο της Βουλής να μετατρέπεται σε χώρο για κάθε είδους διαμαρτυρία και όταν η αστυνομία κάνει απλά τη δουλειά της, περίπου να εγκαλείται από τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε, παράλληλα, ότι έχει στείλει δύο επιστολές στον πρόεδρο της Βουλής για τα προβλήματα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, χωρίς να έχει λάβει καμία γραπτή απάντηση. «Τώρα για αυτό το θέμα σπεύσατε να μου απαντήσετε μέσα σε μία ημέρα», συμπλήρωσε και επανήλθε στα θέματα της Παιδείας.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, σημείωσε ότι ως στελέχη και βουλευτές της ΝΔ στο παρελθόν -συμπεριλαμβανομένου του προέδρου τους- είχαν στηρίξει πολιτικές για την εκπαίδευση σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από το σημερινό νομοσχέδιο. «Σήμερα θα ψηφίσετε ό,τι σας πουν για την καρέκλα», σχολίασε και έκανε λόγο για επικίνδυνη συγκυβέρνηση.

Μιλώντας αναλυτικότερα για το νομοσχέδιο και απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Αντί να κοιτάτε μπροστά, κοιτάτε πίσω και αναμοχλεύετε τις πιο σκοτεινές εποχές».

Επίσης, επέκρινε την κυβέρνηση για τη διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου αλλά και για άλλες διατάξεις, όπως η κατάργηση των συμβουλίων των ιδρυμάτων.

«Απεχθάνεστε την ποιότητα και τις ανεξάρτητες φωνές. Στην πραγματικότητα αποστρέφεστε κάθε έννοια αξιολόγησης» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο διέπεται από συγκεντρωτική, γραφειοκρατική και οπισθοδρομική αντίληψη και αποκορύφωμα αυτής της νοοτροπίας είναι το νέο πλαίσιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

«Με τις πολιτικές σας εσείς τελικά διώχνετε τους καλύτερους από την πατρίδα» τόνισε, ενώ ανέφερε τους εξής πέντε άξονες της δικής του πρότασης για την ανώτατη εκπαίδευση: Ενίσχυση της πραγματικής αυτοτέλειας των πανεπιστημίων, αξιολόγηση, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, σύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την παραγωγική διαδικασία και αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε να μπορούν να ιδρυθούν και στην Ελλάδα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την οικονομία και όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι όλα αυτά και άλλα πολλά θα συζητηθούν στην εξεταστική «που θα γίνει είτε με την θέλησή σας, είτε χωρίς, γιατί ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι μόνο στη φαντασία του υπάρχουν μόνο χαμογελαστά πρόσωπα στον δρόμο, καθώς τα πρόσωπα των Ελλήνων που αντικρύζουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας και του ΕΦΚΑ μόνο χαμογελαστά δεν είναι.

«Χρειάζεστε επειγόντως διακοπές κ. Τσίπρα. Είναι κακό να χάνετε η αίσθηση του χιούμορ στην πολιτική. Όταν απαξιώνεται η διαδικασία άσκησης εποικοδομητικής κριτικής μέσα από την γελοιογραφία τότε αντιλαμβάνομαι πόσο έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα», απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα όταν του είπε ότι φτάσατε στα γενέθλιά μου να με πείτε ψεύτη.

«Είναι κακό κ. Τσίπρα να προσέρχεστε στο κοινοβούλιου αδιάβαστος. Ζητήστε από τους συνεργάτες σας τα απαραίτητα στοιχεία. Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι τις προηγούμενες εποχές έγινε κατάχρηση τροπολογιών. Εσείς όμως έχετε ξεπεράσει κάθε όριο», συμπλήρωσε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.