Ο Δήμος Μαρκοπούλου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», διοργανώνουν και σας προσκαλούν για 6η συνεχή χρονιά, στην «Γιορτή Σταφυλιού», την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7:00 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, κλείνοντας έτσι πανηγυρικά, τον κύκλο των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2017.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Κυριακάτικης Πεζοδρόμησης της Κεντρικής Πλατείας, θα προσφερθούν παράγωγα προϊόντα του σταφυλιού, όπως κρασί, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, γλυκό σταφύλι, κλπ., καθώς και άλλα τοπικά προϊόντα, όπως σύκα, από δεκάδες παραγωγούς του Δήμου μας.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και συγκεκριμένα, τα μέλη ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, θα συμμετάσχει και φέτος με δικό του Περίπτερο, όπου θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα και χειροποίητα προϊόντα σταφυλιού.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν μουσικά, η  Ιουλία Καραπατάκη στο τραγούδι-κιθάρα, ο Άγης Παπαπαναγιώτου στο τραγούδι – μπουζούκι, ο Θανάσης Μάρκος στα κρουστά, ο Γιώργος Παπαδόπουλος στο κλαρίνο και η Ειρήνη Νικολακοπούλου στο βιολί, σε λαϊκό, έντεχνο και παραδοσιακό πρόγραμμα.

Οι επισκέπτες, θα μπορούν επίσης να θαυμάσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Χορευτικού - Λαογραφικoύ Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς» και του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων», που θα φορέσουν τις παραδοσιακές τους στολές και θα σας ταξιδεύσουν με τις χορευτικές του φιγούρες!

Καλούμε τους δημότες, αλλά και τους παραγωγούς, να ενισχύσουν και φέτος τη «Γιορτή Σταφυλιού», έτσι ώστε να συνεχίσει να αποτελεί το ετήσιο ραντεβού μας, για την προβολή των εξαιρετικών, τοπικών μας προϊόντων. Ο Δήμος Μαρκοπούλου υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την επιτυχία του θεσμού αυτού, ιδιαίτερα στην εποχή μας, όπου ο πλούτος της παράδοσης, επαναπροσδιορίζεται ως μια πολύ στέρεα και αξιόπιστη πηγή έμπνευσης!

Σας περιμένουμε, να γιορτάσουμε μαζί, στην Εκδήλωση, με την οποία πέφτει η Αυλαία, των καλοκαιρινών Πολιτιστικών εκδηλώσεων 2017, του Δήμου μας!

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.