Μήνυση για τις απειλές κατά της ζωής και της περιουσίας των μελών της διοίκησης και της πανεπιστημιακής κοινότητας αποφάσισε να καταθέσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αφορμή ενέργειες της ομάδας «Τερμίτα» που πραγματοποιεί κατάληψη σε ένα από τα παλιά κτίσματα της Πολυτεχνικής Σχολής και εμποδίζει τα έργα ανάπτυξης.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Σύγκλητος «μια ομάδα αποκαλούμενη «Tερμίτα» ζητούν να ματαιωθεί το έργο ανέγερσης των δύο νέων κτηρίων της Πολυτεχνικής Σχολής με την αιτιολογία ότι ένα από τα παλιά κτίσματα που θα γκρεμιστούν έχει καταληφθεί από αυτούς. Ο τρόπος που το ζητούν είναι βίαιος. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Διοίκησης να βρεθεί λύση μέσω του διαλόγου, τα μέλη της ομάδας αυτής δεν δέχονται να συζητήσουν, αλλά απειλούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τους εργολήπτες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την έναρξη του έργου με μεθόδους που ξεφεύγουν από τα όρια της έντονης διαμαρτυρίας και εμπίπτουν στις διατάξεις του ποινικού δικαίου».
«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποφάσισε ομόφωνα ότι το έργο επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής στην παρακείμενη έκταση 19 στρεμμάτων είναι υψίστης σημασίας για το Ίδρυμα και θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό» αναφέρεται.
Ζητεί από τις αρμόδιες Αρχές να προστατεύσουν τη Διοίκηση και τις Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου από απειλές και επιθέσεις οι οποίες έχουν αναρτηθεί σε ψηφιακά μέσα, έχουν γίνει δια ζώσης ή έχουν αναγραφεί σε συνθήματα, καθώς και από καταστροφές κατά της ατομικής και δημόσιας περιουσίας λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα.