Ασέβεια στους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσάπτει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε «ορισμένους» περιφερειάρχες, από τους οποίους κατονομάζει μόνο την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, χαρακτηρίζοντας ως «ενδεικτικό παράδειγμα» την αντιπαράθεση που είχε με τον δήμαρχο Μαρκοπούλου, Σωτήρη Μεθενίτη.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ κάνει λόγο για αλαζονική συμπεριφορά της κ. Δούρου, αλλά και πρόθεση «να πλήξει πολιτικά το συνάδελφο Σ. Μεθενίτη, προκειμένου να επωφεληθούν κάποιοι νεόκοποι πολιτικοί “φίλοι της”».
Σύμφωνα όμως με την ΚΕΔΕ, αυτό που συνέβη στη πραγματικότητα ήταν να εκτεθεί η ίδια, αφού η δημοτική αρχή που κατηγορήθηκε για καθυστέρηση σχετικά με το έργο (Πολιτιστικό Κέντρο) «όχι μόνο έχει πράξει τα δέοντα, αλλά έχει πληρώσει και μελέτη, το κόστος της οποίας όφειλε να έχει εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια».
Η ΚΕΔΕ προειδοποιεί ότι τέτοιες «αρνητικές συμπεριφορές δεν θα μένουν αναπάντητες» και «καμία τοπική κοινωνία και κανένας δήμαρχος δεν είναι μόνοι τους». Ωστόσο, τονίζει, ότι «πέραν αυτών των περιπτώσεων, υπάρχουν και οι περιφερειάρχες εκείνοι που συνεργάζονται με υποδειγματικό τρόπο με τους δημάρχους».