Αποτέλεσμα εικόνας για χαρακοπουλοσ
Ο Αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρευρέθηκε στο 27ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τη τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη” μέχρι τις σημερινές αναρχικές ομάδες των καταλήψεων, των καταστροφών στα κέντρα των πόλεων, των μικρών και μεγάλων “αβάτων” και τις εφόδους σε καταστήματα με σκοπό την “απαλλοτρίωση χρήσιμων ειδών”, διακρίνουμε, δυστυχώς, ότι μέρος του πολιτικού κόσμου δεν τάσσεται ανοιχτά εναντίον αυτών των εγκληματικών φαινομένων. Ενίοτε, μάλιστα, τέτοιες απεχθείς πράξεις εμφανίστηκαν ακόμη και με θετική χροιά από ποικίλους πολιτικούς παράγοντες. 

Σαν χθες, πριν 28 χρόνια, δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης από τους τρομοκράτες της “17 Νοέμβρη”. Κι όμως, βρέθηκαν πολιτικοί που πήγαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη των τρομοκρατών.

Σήμερα, τα Εξάρχεια, έχουν παραδοθεί στις διαθέσεις παράνομων ομάδων, από εγχώριους αλλά και αλλοδαπούς γνωστούς - αγνώστους, οι οποίοι ασκούν ουσιαστική εξουσία. Το Κράτος έχει ουσιαστικά παραιτηθεί από την δικαιοδοσία του στο ιδιόμορφο αυτό “άβατο”, το οποίο αποτελεί όνειδος για την ελληνική Πολιτεία. Αποτέλεσμα είναι αφενός το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών να βρίσκεται στο ναδίρ και αφετέρου να χαθεί η όποια εμπιστοσύνη στους θεσμούς που έχουν αποστολή να προστατεύουν το πολίτη.

Την ίδια στιγμή στα Πανεπιστήμιαμειοψηφίες, απειλούν, προπηλακίζουν, σπάνε και βιαιοπραγούν για να εμποδίσουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, στο όνομα του ασύλου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμαμε τα αίσχη που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε εκδήλωση, με τον καθηγητή του Παντείου κ. Συρίγο.

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι ο νόμος και η τάξη πρέπει να επιβληθούν παντού. Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει την εικόνα ξέφραγου αμπελιού και τα “άβατα” πρέπει να εκλείψουν. 

Οι πολίτες αξιώνουν Κράτος δικαίου και θέλουν την Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί ωςβραχίοναςτης επιβολής του Κράτους δικαίου. Δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η επιβολή του νόμου και της τάξης, παντού, χωρίς εξαιρέσεις». 
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.