Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΡΒΙΤΣΙΟΤΗΣ
Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετέβη σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στη Σάμο όπου και, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Σάμου, κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού. Επίσης, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Νίκο Κατρακάζο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Επισκεφθήκαμε, σήμερα, το hot-spot της Σάμου. Διαπιστώσαμε συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας που δεν περιποιούν τιμή για τη χώρα. Και, βέβαια, δεν ανταποκρίνονται στον πακτωλό των χρημάτων που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.
 
Δυστυχώς, δε λάβαμε την ενημέρωση που περιμέναμε. Γιατί, δεν φαίνεται να έχουν οργανωθεί οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τέτοιον τρόπο, ώστε να γνωρίζουν ακριβώς τι γίνεται σε κάθε hot-spot
 
Για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Σάμος φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο κ. Μουζάλας, ο οποίος δεν έχει υλοποιήσει καμία από τις δεσμεύσεις του προς τον σαμιακό λαό και δεν έχει προχωρήσει στην αξιοποίηση των 700.000.000 ευρώ που έχει στη διάθεσή του τα οποία, ακόμα και τώρα, λιμνάζουν.
 
Αν συνεχίσουμε, έτσι, δυστυχώς, θα διχαστεί και η τοπική κοινωνία. Αλλά - πάνω από όλα -  θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας των πολύ κακών συνθηκών  υγιεινής και φιλοξενίας. 
 
Κάνουν έκκληση να προχωρήσουν, επιτέλους, τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, για τα οποία έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Ειδάλλως η αντοχή τόσο του σαμιακού λαού, όσο και των πληθυσμών των υπολοίπων νησιών, θα “φθάσουν” όρια που δεν θα θέλαμε να δούμε».

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.