Καλεσμένος της εκπομπής Δημοσκοπήσεις του Attica TV και του δημοσιογράφου Γιώργου Λαιμού ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, τις τελευταίες ημέρες. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν η οικονομική πορεία και τα αθλητικά έργα και έργα υποδομών στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης. Ειδικότερα:
Τα οικονομικά του Δήμου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με τον δήμαρχο να επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: “Εάν δεν φτιάξεις τα του οίκου σου, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Η προσπάθεια νοικοκυρέματος στη Λυκόβρυση Πεύκη ξεκίνησε από την προηγούμενη αυτοδιοικητική θητεία με δήμαρχο τον Δημήτρη Φωκιανό τον οποίο και διαδέχτηκα στα ηνία του Δήμου τον Σεπτέμβριο του 2014. Παρέλαβα έναν Δήμο με 10 εκατ. ευρώ σε δανειακές υποχρεώσεις, 1,5 εκατ. ευρώ σε υποχρεώσεις προς τρίτους και 1,5 εκατ. ευρώ τοκοχρεωλύσια σε ιδιωτικές τράπεζες. Και μολονότι δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο με στόχο τη μεταφορά των δανείων μας από τις ιδιωτικές τράπεζες στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με πολύ δουλειά και επίμονη προσπάθεια τον Ιανουάριο του 2016 υλοποιήσαμε τη σχετική προεκλογική μας δέσμευση, υπογράφοντας τη σύμβαση αναχρηματοδότησης των δανειακών μας υποχρεώσεων με το Ταμείο Παρακαταθηκών. Το μεγάλο στοίχημα τη Διοίκησής μας είχε κερδηθεί δίνοντας στην πράξη στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης μία οικονομική ανάσα ύψους περίπου 500 χιλ. ευρώ, τα οποία και αξιοποιούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη”.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης έκανε λόγο για το Πρόγραμμα κρατικής χρηματοδότησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος (για ποσό περίπου 850 χιλ. ευρώ) και στόχο την αποπληρωμή χρεών παρελθόντων ετών, επισημαίνοντας ότι: “Παρά τις δυσκολίες, παρά τις οφειλές ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης έχει εισέλθει σε τροχιά οικονομικής βιωσιμότητας και αυτοδυναμίας. Από τη κακή διαχείριση επί της δημαρχιακής θητείας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου (2007-2010 /Δήμος Πεύκης), με την οικονομική εξυγίανση και το οικονομικό νοικοκύρεμα που ξεκίνησε με σκληρή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια ο Δημήτρης Φωκιανός και συνεχίζεται με επιμονή, διαφάνεια και χρηστή διαχείριση από τη Διοίκησή μας. Έτσι, ο νοικοκυρεμένος Δήμος που παραλάβαμε κατά την πρώτη Καλλικρατική θητεία παρουσιάζει θετικό οικονομικό αποτέλεσμα χρήσεως 2014 ύψους 187 χιλ. ευρώ, θετικό πρόσημο 1,4 εκατ. ευρώ για την οικονομική χρήση του 2015, και 1,5 εκατ. ευρώ για την οικονομική χρήση 2016.

Οι υποδομές και τα έργα στη Λυκόβρυση Πεύκη
Μεγάλη θεματική την οποία ανέπτυξε διεξοδικά ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης ήταν η πορεία των έργων υποδομής στον Δήμο. Σύμφωνα με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος: “Αφού φτιάξαμε τα οικονομικά του Δήμου μας, το επόμενο ήταν να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης, να εντάξουμε έργα, να έχει ο Δήμος την ικανότητα να κάνει μελέτες έγκαιρα. Στον τομέα αυτό δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε πρόσφατα η ανακατασκευή του Κλειστού Καλαθοσφαίρισης στην Πεύκη, βρίσκεται σε τροχιά ανάθεσης η ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης (διαδικασία ενστάσεων), τον επόμενο μήνα ξεκινά με χρηματοδότηση της ΚΤΥΠ ΑΕ ένα καινούριο έργο στην περιοχή του ηλιακού χωριού, με την κατασκευή δημοτικού σχολείου και δύο νηπιαγωγείων και εν γένει προχωράμε πολλά μικρά και μεγάλα έργα. Επιπρόσθετα, σε χρονικό διάστημα δύο ετών ανακατασκευάσαμε και πιστοποιήσαμε 17 παιδικές χαρές του Δήμου μας, φτιάξαμε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους για τους πολίτες μας και τις ανάγκες της νεολαίας μας, ενώ περισσότερο πρόσφατα υποβάλλαμε ολοκληρωμένη και ώριμη μελέτη στην Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή (περισσότερο από 20 χρόνια) του ημιτελούς Κλειστού Γυμναστηρίου στη Δημοτική Κοινότητα της Λυκόβρυσης. Από την πλευρά της η Περιφέρεια έχει δεσμευθεί μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γιώργου Καραμέρου ότι σε επόμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού της εντάσσει χρηματοδότηση ύψους 2,1 εκατ. ευρώ για το έργο”, ολοκλήρωσε τη σκέψη του σχετικά ο Δήμαρχος.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης λόγος έγινε επίσης και για το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ όπου ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης εξέφρασε την πάγια θέση του ότι η αυτοδιοίκηση για να λειτουργήσει χρειάζεται αυτοτέλεια και ανεξαρτησία και όχι εναγκαλισμό και στραγγαλισμό της από την κρατική δομή λειτουργίας.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.