Σοβαρά επεισόδια, μεταξύ ΜΑΤ και αλληλέγγυων κινημάτων σημειώθηκαν, στο Ειρηνοδικείο, σήμερα Τετάρτη, «πρεμιέρα» και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 



Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» ήρθαν στα χέρια με τους αστυνομικούς, προσπαθώντας να μπουν μέσα στη δικαστική αίθουσα για να διακόψουν τη δικαστική διαδικασία.

Ακολούθησε στην αίθουσα «αίμα και άμμος», καθώς οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν σε δευτερόλεπτα και τα ΜΑΤ με τη χρήση βίας απώθησαν τους αλληλέγγυους. 

Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στο χώρο ήταν και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης αλλά και μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν αρχικά συγκεντρωθεί έξω από το χώρο του Ειρηνοδικείου. 

Από τα επεισόδια υπήρξαν τραυματισμοί διαδηλωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της ΛΑΕ, στον «Ευαγγελισμό» μεταφέρθηκε τραυματισμένος ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής και στέλεχος του κόμματος, Θάνασης Μπαρτζώκας.



Στον χώρο υπάρχουν και τραυματίες ενώ δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους δημοσιογράφους στην δικαστική αίθουσα.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη



Ένταση υπήρξε και στην Θεσσαλονίκη, έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου της πόλης,  σύμφωνα με το thestival.gr. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στα γραφεία του συλλόγου, ωστόσο απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. 

 
Συλλογικότητες και μέλη της Λαϊκής Ενότητας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα φτάνουν μαζί με εκείνους που θα διεξαχθούν στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας τους 187 αφού τελικά οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αναστολή της αποχής τους. Σύμφωνα με εκπροσώπους των τραπεζών αλλά και των συμβολαιογράφων η πρώτη ημέρα διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα αποτελέσει ένα τεστ για την όλη διαδικασία  καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι αναμένουν να δουν εάν θα υπάρξουν αντιδράσεις και πως αυτές θα αντιμετωπιστούν ενώ οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένουν με ενδιαφέρον να προχωρήσουν οι διαδικασίες μιας και η υλοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποτελούν προαπαιτούμενο για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση.

Οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν στην πλειονότητα τους ως επισπεύδοντες τράπεζες ενώ μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου έχουν ήδη προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά περί τους 45-50 πλειστηριασμούς και έως τον ερχόμενο Ιούλιο του 2018, 148 σύμφωνα με την ηλεκτρονική δημοσίευση πλειστηριασμών.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.