Νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζίνπινγκ, με αφορμή την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίηση η Πιονγκγιάνγκ την Τρίτη.
«Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο η Κίνα να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να πείσει τη Βόρεια Κορέα να τερματίσει τις προκλήσεις της και να επιστρέψει στο μονοπάτι της αποπυρηνικοποίησης» ανέφερε ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνομιλία των δύο ηγετών.
Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter, προειδοποίησε ότι πρόκειται να επιβληθούν «σημαντικές κυρώσεις» στη Βόρεια Κορέα. «Μόλις μίλησα στον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ της Κίνας όσον αφορά τις προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας. Επιπρόσθετες σημαντικές κυρώσεις θα επιβληθούν στη Βόρεια Κορέα σήμερα. Αυτήν την κατάσταση θα τη διευθετήσουμε!», τόνισε.
 
Loading ad
Just spoke to President XI JINPING of China concerning the provocative actions of North Korea. Additional major sanctions will be imposed on North Korea today. This situation will be handled!
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κίνας επανέλαβε ότι απαρέγκλιτος στόχος του Πεκίνου είναι η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, η διατήρηση του διεθνούς καθεστώτος μη διάδοσης των πυρηνικών και η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Βορειοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, ο Σι είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι η Κίνα θέλει να διατηρήσει την επικοινωνία της με την Ουάσινγκτον και όλες τις άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές και από κοινού να πιέσουν για μια ειρηνική διευθέτηση του θέματος, μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.