Στο υπνωτήριο αστέγων του Γιατρού του Κόσμου, χωρίς κάμερες και συνοδευόμενος από τον γιό του, βρέθηκε για περίπου δύο ώρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε με τους άστεγους και ζήτησε να μάθει ποια επιδόματα παίρνουν, με ποιον τρόπο τους στηρίζει το κράτος, αλλά και τί δουλειά έκαναν πριν βρεθούν στο δρόμο και πώς περνάνε την ημέρα τους. 
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία από τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου, ο αριθμός αστέγων αλλά και ατόμων που διαβούν σε ακατάλληλες συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, ανέρχεται στους 15.000.
Μιλώντας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι άνθρωποι του Υπνωτηρίου των Γιατρών του Κόσμου, ζήτησαν περισσότερες ευκαιρίες να βρουν δουλειά, ώστε να πάρουν τη ζωή και πάλι στα χέρια τους, αλλά και κέντρα ημέρας διότι οι ώρες που περνούν στο δρόμο είναι πολλές και τα περισσότερα υπνωτήρια μονάχα για τις νύχτες.
Οι ίδιοι οι γιατροί ενημέρωσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ο άστεγος πληθυσμός περιλαμβάνει και ειδικές ομάδες όπως τους άστεγους χρήστες ναρκωτικών καθώς και τους συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, που χρειάζονται ειδική φροντίδα και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον.
Παράλληλα αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα λειτουργίας ειδικών δομών για αυτές τις ομάδες και υπογραμμίσαμε την αδυναμία του συστήματος να ανταποκριθεί πραγματικά στις ανάγκες τους διότι λόγω της περικοπής των δαπανών στην υγεία και στην πρόνοια αλλά και της έλλειψης σχεδιασμού οι δομές και οι ψυχιατρικές μονάδες των νοσοκομείων είναι σε τραγική κατάσταση.