Στην ανάγκη διάδρασης ανάμεσα στην εμπειρία των μεγαλύτερων και των νέων ανθρώπων μίλησε σε παρέμβασή της στο συνέδριο της ΝΔ η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, στη θεματική για τη Νέα Γενιά.
«Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν επενδύσεις, κινητικότητα στην αγορά εργασίας, τα παιδιά βρίσκουν σαν λύση να σπουδάζουν και στην συνέχεια εργάζονται ανεξάρτητα από τον τομέα που έχουν ειδικευτεί. Είναι γνωστοί οι δρόμοι που πρέπει να ακολουθήσουμε καθώς είμαστε μικρή χώρα δίχως μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτό που μπορεί να βοηθήσει την χώρα να προχωρήσει είναι η οδός προς τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις», υπογράμμισε η Μαριέττα Γιαννάκου. «Τι εμποδίζει την Ελλάδα να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο; Πρέπει να επενδύσουμε στο μυαλό των νέων και στην οξυδέρκειά τους. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίακαι να διαφοροποιηθούμε, με ανοικτό μυαλό και ανοικτούς ορίζοντες ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να μείνουν στην χώρα και να ασχοληθούν με τις τεχνολογικές εξελίξεις», υπογράμμισε η κυρια Γιαννάκου.
Παράλληλα, η πρώην υπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί η κρίση να παρατείνεται και οι νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
«Πιστεύουμε στην κοινωνική οικονομία της αγοράς. Ελεύθερη οικονομία αλλά και οικονομία που φροντίζει τους πλέον αδύνατους. Αυτές είναι ιδεολογικές αρχές που πρώτοι εμείς έχουμε αναδείξει», τόνισε η κυρία Γιαννάκου.