Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟς
Με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα πρέπει να εξασφαλίσει έσοδα ύψους 2 δις ευρώ το 2018 και 1 δις ευρώ το 2019. Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι δύο: αν μπορεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει το πλάνο της και εάν αυτό θα συναντήσει - και ποιες - αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι οι αποκρατικοποιήσεις προσκρούουν στον ιδεολογικό πυρήνα του κόμματος.

Γεγονός που ώθησε, άλλωστε, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη να πει κατά τη χθεσινή συνάντηση των κυβερνητικών βουλευτών εν όψει της συζήτησης του προϋπολογισμού πως θα επιδιωχθούν περισσότερες συμπράξεις του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα και όχι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και εταιρειών του Δημοσίου - κυρίως διότι τις μεγαλύτερες αντιδράσεις αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ.



Τι έχει, όμως, μπροστά της η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα; Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ, έως το Μάρτιο θα πρέπει να έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για την πώληση του 35% των ΕΛΠΕ, του 65% της ΔΕΠΑ, του 17% της ΔΕΗ και του 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και του εναπομείναντος 5% του ΟΤΕ, ώστε να ολοκληρωθούν έως τον Ιούνιο, όταν λήγει και το χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό.

Επίσης, θα πρέπει να υποβληθούν στην Κομισιόν τα σχέδια για τις τιμές των διοδίων στην Εγνατία Οδό, ενώ έως τον Απρίλιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί με την υπογραφή της η συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΘ και του ΔΕΣΦΑ. Σχεδόν ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι αξιολογήσεις των διοικήσεων των ΔΕΚΟ, των ΕΛΤΑ και των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.