Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βάλια Κυριαζή – Μώραλη και τα δυο παιδιά του, επισκέφθηκε σήμερα τον πεζόδρομο Σωτήρος Διός, όπου γίνονταν παράλληλες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά.


Στον ανακαινισμένο πεζόδρομο της Σωτήρος Διός κυριαρχούσε γιορτινή ατμόσφαιρα, καθώς είχε πλημμυρίσει από κόσμο και από παιδικά χαμόγελα. Οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν με μουσική,  διαδραστικά παιχνίδια, φουσκωτά παιχνίδια,  χορούς, ξωτικά, μάγους,  τον Αϊ Βασίλη,  δημιουργικά εργαστήρια, Face Painting, επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι, χόκεϋ, ενώ προσφέρθηκαν σε όλους Χριστουγεννιάτικα κεράσματα.  Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά έβαλε τη δική της «πινελιά» με χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Εκπαιδευτικοί Όμιλοι «ΑΚΜΗ», «ΌΜΗΡΟΣ» και «Πράξις και Πράξις».





Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είναι γιορτινές μέρες και αυτές οι μέρες,  δίνουν μια επιπλέον αφορμή για να διοργανώνουμε εκδηλώσεις για τα παιδιά. Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή των παιδιών, είναι γιορτή του χαμόγελου, της ελπίδας της αγάπης, της αλληλεγγύης. Είμαστε λοιπόν στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός. Παραδοσιακά επιθυμούμε να γίνονται εκδηλώσεις εδώ,  επειδή έχει γίνει ανάπλαση κι είναι ένας πολύ ωραίος πεζόδρομος με εμπορική κίνηση,  να είναι σημείο αναφοράς για τα παιδιά. Αύριο έχουμε αντίστοιχες εκδηλώσεις στην πλατεία Πηγάδας, η οποία επίσης ανακατασκευάστηκε από τον Δήμο Πειραιά και πιστεύω ότι θα ζήσουν όμορφες στιγμές τα παιδιά κι εκεί. Νομίζω χαίρονται οι δημότες, χαίρονται τα παιδιά. Ακούμε θετικά σχόλια.  Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δίνουν αισιοδοξία και παρά τα προβλήματα  πρέπει να χαμογελάμε, και να ζούμε όμορφες στιγμές. Παράλληλα βοηθάμε και  συνανθρώπους μας. Κάνουμε σειρά εκδηλώσεων με φορείς της πόλης για να ενισχύουμε συνανθρώπους μας και φορείς που έχουν ανάγκη, όπως τον «Καλό Ποιμένα», την  «Αργώ», το «Χατζηκυριάκειο», το «Μαζί» όπου γίνονται παράλληλα στην πόλη κι είναι πολύ ευχάριστες αυτές οι μέρες».  


Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κα Σταυρούλα Αντωνάκου σε δήλωσή της, σημείωσε:
«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να γινόμαστε πιο δημιουργικοί και ουσιαστικοί με πολλές εκδηλώσεις. Το πάρτι στη Σωτήρος όπως το κάναμε και πέρσι, αλλά και φέτος έχει μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο. Τα μαγαζιά παίρνουν ζωή. Παιδάκια πολλά, χαμόγελα. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς. Αύριο θα είμαστε στην πλατεία Πηγάδας. Στις 23 Δεκεμβρίου έχουμε παράλληλες εκδηλώσεις στα Μανιάτικα – στην Παλαμηδίου - και στα Καμίνια στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου. Συγχρόνως προσπαθούμε να κάνουμε μικρές, αλλά  και μεγάλες δραστηριότητες για όλους. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τον κόσμο χαρούμενο. Είναι δύσκολες εποχές. Προσπαθούμε να δίνουμε στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς». 



Αύριο Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 γίνονται αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Πλατεία Πηγάδας 11:30 – 14:30.
Διαδραστικά παιχνίδια, Δημιουργικά Εργαστήρια, ο Μάγος του Βορείου πόλου, Άγιος Βασίλης, Πατίνια για παιδιά σε πίστα, Face Painting, Φουσκωτά παιχνίδια, Επιτραπέζιο Ποδοσφαιράκι και Χόκεϋ, Χριστουγεννιάτικα κεράσματα για μικρούς και μεγάλους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.