Με κεντρικό σύνθημα «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», η Νέα Δημοκρατία οδεύει προς το συνέδριο θέσεων αυτού του Σαββατοκύριακου.
«Δεν είναι συνέδριο εκλογής οργάνων, αλλά υιοθέτησης πολιτικών θέσεων. Το 11ο συνέδριο είναι αφιερωμένο στο προγραμματικό πλαίσιο. Το μήνυμα είναι πως είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα. Με εφαρμόσιμο και συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο. Όχι με μεγάλα λόγια. Να περάσουμε από την Ελλάδα της στασιμότητας στην Ελλάδα των ευκαιριών, κυρίως για τους φτωχότερους και τους νέους», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως αναφέρθηκε, στο συνέδριο θα υπάρχουν τρεις κεντρικές συνεδρίες στην Ολομέλεια:
-Υπηρεσίες στον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα.
Κεντρικός Εισηγητής: Νίκος Δένδιας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Β' Αθηνών
Προσκεκλημένοι Ομιλητές: α) Στέλιος Ράμφος, Συγγραφέας-Φιλόσοφος
β) Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης (Ιατρική Σχολή)
-Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές.
Κεντρικός Εισηγητής: Χρήστος Σταϊκούρας, Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Φθιώτιδας
Προσκεκλημένοι ομιλητές: α) Χάρης Γεωργιάδης, Υπουργός Οικονομικών Κύπρου
β) Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Επικεφαλής Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής
-Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών.
Κεντρικός Εισηγητής: Αθηνά Ντόβα, Δικηγόρος-Επιχειρηματίας, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ
Προσκεκλημένοι Ομιλητές: α) Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ηθοποιός
β) Κατερίνα Κούρκουλα, Αρχιτέκτονας
Παράλληλα, δίπλα στην κεντρική αίθουσα του Συνεδρίου θα λαμβάνει χώρα το κοινωνικό συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται, ουσιαστικά, για έξι παράλληλες ημερίδες με θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος
Οι έξι παράλληλες εκδηλώσεις θα αφορούν:
-Στις σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της οικογένειας.
-Στη συμβολή και την ενεργό συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς στην ανάταξη της χώρας.
-Στην αξιοπρέπεια και στην ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία.
-Στην παροχή αλληλεγγύης σε όσους έχουν ανάγκη, μέσα από ένα σύγχρονο και διαφανές πλαίσιο εθελοντισμού.
-Στον αθλητισμό ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής.
-Στις δράσεις για τα άτομα με αναπηρία, για την ποιότητα ζωής και την κοινωνική ένταξη.
«Στο Συνέδριο, μετά από εισήγηση την οποία έκανε αποδεκτή ο πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υιοθετηθεί μία ακόμα καινοτομία. Θα στηθεί κάλπη όχι για όργανα, αλλά για να απαντηθούν συγκεκριμένα διλήμματα πολιτικής. Θα τεθούν σειρά από διλήμματα, ώστε οι σύνεδροι να αποφασίσουν με κάλπη σε μία σειρά από τέτοια θέματα. Η ψηφοφορία θα γίνει το πρωί της Κυριακής», υπογράμμισε παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης, με τη διαδικασία να μοιάζει με «εσωκομματικό δημοψήφισμα» για ζητήματα πολιτικής.
«Στα προσυνέδρια έγινε ουσιαστικός διάλογος. Με εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με ερωτηματολόγια, στα οποία υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση. 100.000 ήταν οι απαντήσεις στα ερωτηματολόγια. Κορύφωση πλέον της διαδικασίας είναι το 11ο συνέδριο», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής 13.500 άτομα έχουν απαντήσει στο ερωτηματολόγιο της ΝΔ που τρέχει ενόψει του συνεδρίου.
Παράλληλα, πέραν του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εργασίες του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων, θα τοποθετηθούν ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίζ, οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστας Τσιάρας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος και εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.