Υπογράφηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Λαγκαδά η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων Δημοτικής Κοινότητας Ζαγκλιβερίου» ποσού 2.125.559,28€. Πρόκειται για το 2ο υποέργο στο πλαίσιο της πράξης «Κατασκευή έργων αποχέτευσης Δημοτικής Κοινότητας Ζαγκλιβερίου».
Η κατασκευή αποχετευτικών έργων του Ζαγκλιβερίου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 - 2020» αφού εγκρίθηκε από τη διαγωνιστική διαδικασία αποδεικνύοντας τη διαχειριστική επάρκεια του Δήμου Λαγκαδά. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξεύρεσης αναδόχου του 1ου υποέργου για την «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δημοτικής Κοινότητας Ζαγκλιβερίου» ώστε η ολοκλήρωσή του να καλύψει όλη την περιοχή του Ζαγκλιβερίου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.
Η Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά ξεκίνησε τις διαδικασίες ένταξης από μηδενική βάση και προχώρησε στον ταχύτερο δυνατό χρόνο στην ολοκλήρωση των μελετών και την υποβολή της πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης σήμερα από τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Γιάννη Καραγιάννη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Λαγκαδά κ. Ηλία Τζαγγάνα και την ανάδοχο εταιρεία του έργου «ΜΕ.ΚΟΝ. Α.Ε.», ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: “Η Διοίκηση του Δήμου έχει την τεχνογνωσία να αξιοποιεί τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες του ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων γενικά. Παρά την αντικειμενική δυσκολία της σοβαρής έλλειψης προσωπικού, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε δράσεις με στόχο την ανάπτυξη και την κάλυψη των αναγκών του τόπου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Υπηρεσίες της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την πολύ σωστή δουλειά που γίνεται στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας.

Αυτό το χρονικό διάστημα υλοποιούνται διαδικασίες ωρίμανσης για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών και την μετέπειτα υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για τα Αποχετευτικά Δίκτυα της Ασσήρου, των Λαγυνών, του Κολχικού και του Καβαλαρίου”.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.