Με βίντεο που στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζουν θέσεις αντίθετες με τις σημερινές του προέδρου και του ίδιου του κόμματος, η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει τα «βέλη» της στην αξιωματική αντιπολίτευση, υπαινισσόμενη ασυνέπεια και «ακροδεξιά» στροφή όπως συχνά λένε τα κυβερνητικά στελέχη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, μιλά για «διαρκείς παλινωδίες της ΝΔ» που σύμφωνα με τους ίδιους «προκαλούν ίλιγγο» ενώ παραθέτει και πάλι βίντεο με παλιότερες δηλώσεις των Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνη Σαμαρά και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Το βίντεο αρχίζει και τελειώνει με το ερώτημα "Ποιος και πότε λέει την αλήθεια;" και σε αυτό ακούγονται να λένε τα εξής:
Ντόρα Μπακογιάννη: «Το "Νέα Μακεδονία" είναι μερικώς γεωγραφικός προσδιορισμός, με την έννοια ότι η παλαιά ήταν η ολόκληρη και η νέα είναι ένα κομμάτι».
Αντώνης Σαμαράς: «Το να δώσουν δηλαδή μια κοινή ονομασία για τη χώρα τους, και στο εσωτερικό, και έναντι τρίτων χωρών, και έναντι των διεθνών οργανισμών. Αυτό που ο Καραμανλής έχει πει "erga omnes". [...] Αν αυτοί κάποια στιγμή το δεχτούν και αλλάξουν τη συνταγματική τους ονομασία, θα συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε».
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Πρέπει η Ελλάς να δεχθεί. Διότι αν δεν δεχθεί θα πάμε σε σκέτη Μακεδονία, και είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμεθα να μείνει αυτή η χώρα, αυτό το κράτος με το όνομα Μακεδονία και να μην δεχόμεθα να μείνει με ένα σύνθετο όνομα. Αυτή την ώρα χρειάζεται ειλικρίνεια, εντιμότητα και θάρρος».
Η Νέα Δημοκρατία, δεν άφησε βέβαια αναπάντητη την επίθεση του Μαξίμου. Αντίθετα, «υπενθυμίζοντας» στην κυβέρνηση ότι «βρισκόμαστε στο 2018» παρουσιάζει κι εκείνη με τη σειρά της βίντεο, του Αλέξη Τσίπρα να τάσσεται υπέρ της σύνθετης ονομασίας και του Πάνου Καμμένου που παίρνει θέση κατά αυτής και οποιασδήποτε χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την πΓΔΜ. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.