Αποτέλεσμα εικόνας για καμμενος
Κάθε φήμη που τον ήθελε να αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαφωνίας του με την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» στην πΓΔΜ, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, διέψευσε ο Πάνος Καμμένος, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Ο υπουργός Άμυνας, στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Κρατάμε τη θέση του 1992. Εμπιστευόμαστε τον Νίκο Κοτζιά ως υπουργό Εξωτερικών. Εκτιμούμε ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν αρκετό καιρό πρέπει να υπάρχει και από την μεριά των Σκοπίων η προϋπόθεση της απάλειψης των αλυτρωτικών θέσεων από το Σύνταγμα».
Σχετικά με το ζήτημα συνοχής της κυβέρνησης και τη φημολογία που αναπτύχθηκε, πριν τη συνεδρίαση, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε: «Οι ΑΝΕΛ κάναμε έντιμη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και θα την υπηρετήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι το πέρας της τετραετίας. Οι εξελίξεις στην οικονομία και η έξοδος από τα μνημόνια, η κάθαρση της διαφθοράς και της διαπλοκής προχωρούν με καλούς ρυθμούς και θεωρούμε ότι θα φανεί ο σκοπός αυτής της συνεργασίας.
Θα διαβεβαιώσω το λαό ότι η συνεργασία θα έχει τη λήξη της οικονομικής κρίσης και τη δημιουργία προϋποθέσεων για ένα καλύτερο αύριο. Σε όσους σχεδιάζουν σενάρια, να τους πω ότι οι θέσεις μας είναι απόλυτα καθαρές».
Κινούμενος στη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου, κατηγόρησε με τη σειρά του τη Νέα Δημοκρατία, για τη θέση της σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ, ρωτώντας «Η ΝΔ με ποια απ’ όλες τις θέσεις που έχουν εκφραστεί συμφωνεί. Με την κ. Μπακογιάννη; Οι θέσεις του Κώστα Καραμανλή; Ή με όσες εκφράζει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Οι θέσεις των υπολοίπων κομμάτων είναι ξεκάθαρες».
Κλείνοντας, το σχετικό θέμα, θύμισε την αλλαγή του ονόματος της Μεγάλης Βρετανίας, για να μπει στην ΕΟΚ.  «Δεν πιστεύω ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα έχουν προχωρήσει τόσο οι διαπραγματεύσεις, δεν θα έχουν γίνει οι συνταγματικές αλλαγές και θεωρώ πως αν επιθυμούν λύση, θα πρέπει να κάνουν ότι έκανε η Αγγλία για να μπει στην ΕΟΚ. Άλλαξε την ονομασία Μ. Βρετανία, σε Ηνωμένο Βασίλειο. Τα Σκόπια, έχουν λόγο να επιμένουν σε μια ονομασία που λένε ότι χρησιμοποιούν 70 χρόνια, αλλά υπάρχει ιστορία 3.000 ετών».
Τέλος, σχετικά με το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα, προανήγγειλε πως τα μέλη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αλλά και η οικογένειά του, θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση: «Το συλλαλητήριο δεν οργανώνεται από κόμματα. Ανεξάρτητοι Έλληνες, ως ελεύθεροι πολίτες θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια. Είναι έκφραση του λαού που βοηθά στις διαπραγματεύσεις. Ανεξάρτητα από τοποθετήσεις. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Θεοδωράκης ανήκει στην Ακροδεξιά, είναι Έλληνες πολίτες που εκφράζουν ελληνική θέση. Βοηθούν στην διαπραγμάτευση και τα μέλη μας θα συμμετέχουν. Εγώ δεν θα είμαι στην Ελλάδα, η οικογένειά μου όμως θα είναι εκεί».