Είναι αλήθεια ότι, με την ταχύτητα που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εισάγουν και ψηφίζουν νύχτα νόμους και τροπολογίες, δεν αποκλείεται να μας έχει ξεφύγει κάποια πτυχή του κυβερνητικού «έργου» με την οποία καταργούνται με ένα νόμο και ένα άρθρο όχι οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, αλλά το μνημονικό των στελεχών τους. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε διαφορετικά τις αντιδράσεις προβεβλημένων πρώην «αγανακτισμένων» (με εισαγωγικά) και νυν καλοβολεμένων (χωρίς εισαγωγικά).
Εξανίσταται η ποσέτ του κυρίου Κατρούγκαλου που τους αποκαλούμε βόθρο. Ακροδεξιό παραλήρημα εντοπίζει η Νεολαία Μετακλητών ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι ίδιοι που, τα χρόνια της αντιπολίτευσης, κατασκήνωναν στην Πλατεία Συντάγματος παρέα με κόκκινους και μαύρους φασίστες, τσαρλατάνους και ψεκασμένους. Είναι εκείνα τα μέλη της συμμορίας της δραχμής που μετά το καλοκαίρι του 2015 επέλεξαν να κάνουν μια προσοδοφόρα στροφή στην καριέρα τους. Αυτοί έρχονται σήμερα να επικρίνουν την ΟΝΝΕΔ με αφορμή αναρτήσεις ενός μέλους μας τις οποίες πρώτοι εμείς αποδοκιμάσαμε και για τις οποίες μόνοι μας κινήσαμε τις σχετικές πειθαρχικές διαδικασίες.
Η ΟΝΝΕΔ από την πρώτη στιγμή της επανίδρυσής της παράγει πολιτικό λόγο μετριοπαθή και σύγχρονο και το ίδιο απαιτεί από όσα μέλη της έχουν θεσμικό ρόλο. Μαθήματα ήθους από αυτούς που δεν είδαν και δεν άκουσαν για τις κρεμάλες που στέκονταν δίπλα τους από το 2011 μέχρι και το 2014 δεν δεχόμαστε. Μαθήματα ύφους από εκείνους που ζητούσαν να καεί η Βουλή επιστρέφονται. Μαθήματα συμπεριφοράς από αυτούς που προπηλάκιζαν και ξυλοφόρτωναν τους πολιτικούς τους αντιπάλους δεν περνάνε. Αν όντως αγωνιούν οι εφευρέτες της πολιτικής αλητείας και οι κλακαδόροι τους, ας μη φοβούνται: Οι κρεμάλες θα παραμείνουν πνευματική τους ιδιοκτησία. Εκείνοι θα λογοδοτήσουν όπως ακριβώς επιβάλλουν το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας μας, αντίθετα σε όσα έλεγαν και έκαναν εκείνοι πριν καθίσουν στις καρέκλες τους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.