Με την παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη έγινε σήμερα δενδροφύτευση  της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου στους κήπους της Τερψιθέας. Συνολικά φυτεύτηκαν 19 δένδρα: πλατάνια, ακακίες Κωνσταντινουπόλεως και γιακαράντα. 

Τα δένδρα ήταν μια προσφορά του γιατρού κ. Γιάννη Καταφυγιώτη και η πρωτοβουλία αυτή είχε τη στήριξη εθελοντών του Πειραιά, τη δε τεχνική επίβλεψη, είχε ο αρχιτέκτων τοπίου, γεωπόνος κ. Βασίλης Κιολέογλου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, ευχαρίστησε τον κ. Καταφυγιώτη για τη δωρεά των δένδρων, λέγοντας πως «αν βρει μιμητές η ενέργεια θα μπορέσουμε να έχουμε περισσότερα δένδρα στην πόλη. Έχουμε κάθε διάθεση και χώρους, ώστε να αυξήσουμε κατά το δυνατό το πράσινο σε μια πόλη που το έχει ανάγκη».
Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε επίσης, πως η Δημοτική Αρχή καταβάλλει προσπάθειες για την αύξηση του πρασίνου στον Πειραιά. «Μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως να έχουμε κι ανθρώπους δίπλα μας οι οποίοι  βοηθούν. Ελπίζω να  έχουμε και άλλες τέτοιους είδους δενδροφυτεύσεις, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, ευχαρίστησε τον κ. Καταφυγιώτη για την προσφορά του. Ο κ. Βοϊδονικόλας αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές δράσεις που έχει ήδη υλοποιήσει ο Δήμος Πειραιά, επισημαίνοντας πως θα γίνουν κι άλλες στο μέλλον. Κάλεσε μάλιστα τους Πειραιώτες να συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές ενέργειες και όσοι επιθυμούν να μιμηθούν την προσφορά του κ. Καταφυγιώτη.

Ο κ. Γιάννης Καταφυγιώτης, ο οποίος δώρισε τα δένδρα στον Δήμο, αναφέρθηκε στα βιώματα που είχε στην παιδική του ηλικία  για τους κήπους της Τερψιθέας. Τόνισε πως προχώρησε στη δωρεά γιατί αγαπάει τον Πειραιά και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βοϊδονικόλα για την θετική τους ανταπόκριση και συνεργασία.  

Παρόντες στη δενδροφύτευση ήταν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και οι Αντιδήμαρχοι : Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και Καθαριότητας, Ανακύκλωσης  κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης και πολλοί εθελοντές. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.