Νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), εξελέγη ο δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης και αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Νίκος Σαράντης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. 

Η διαδικασία ουσιαστικά αποτελεί σκέλος της προγραμματικής συμφωνίας τριών αυτοδιοικητικών παρατάξεων για εναλλασσόμενο προεδρείο.

Διαβάστε το βιογραφικό  του Δημάρχου και νέου Πρόεδρου της ΠΕΔΑ
Ο Γιώργος Ιωακειμίδης γεννιέται και μεγαλώνει στις γειτονιές του Πειραιά.

ΣΠΟΥΔΕΣ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Τελειώνει την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή και σπουδάζει στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Δημιουργεί το δικό του Τεχνικό Γραφείο στο Ρέντη και ασχολείται με μελέτες και κατασκευές. Ταυτόχρονα διδάσκει στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ το μάθημα της «Αντισεισμικής Τεχνολογίας» για 15 χρόνια. Εγκαταλείπει το Πολυτεχνείο το 1994 όταν εκλέγεται Δήμαρχος, χωρίς να υπάρχει ασυμβίβαστο και κλείνει το Τεχνικό του Γραφείο, γιατί θεωρεί ότι δεν μπορεί κανείς να τα κάνει όλα μαζί. Έκτοτε είναι μόνο Δήμαρχος που απορροφά το σύνολο του χρόνου του.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ

Το 1982 εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Ρέντη και γίνεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεχίζει να επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος μέχρι και το 1993.

Το 1994 εκλέγεται για πρώτη φορά Δήμαρχος με ποσοστό 60% στον Β΄ γύρο.

Το 1998 επανεκλέγεται με ποσοστό 54% στον Α΄ γύρο.

Το 2002 επίσης με ποσοστό 64% στον Α΄ γύρο.

Το 2006 επανεκλέγεται Δήμαρχος Ρέντη με ποσοστό 63% στον Α΄ γύρο.

Το 2010 ενοποιούνται οι Δήμοι Νίκαιας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη (λόγω Καλλικράτη) και εκλέγεται Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου με ποσοστό 40% στον Α΄ γύρο και 60% στο Β΄ γύρο.

Το 2014 επανεκλέγεται Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη με ποσοστό 62,3% στον Α΄ γύρο.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Για περισσότερα από 20 χρόνια έχει διατελέσει Πρόεδρος και μέλος όλων σχεδόν των επιτροπών της ΚΕΔΕ και Διοικητικών Συμβουλίων.

Για 15 χρόνια υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Τα τελευταία 3 χρόνια είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)

ΔΙΕΘΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ


Επί 15 χρόνια υπήρξε μέλος της 4μελούς αντιπροσωπίας της ΚΕΔΕ στην Ένωση Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CERM).

Τα τελευταία 3 χρόνια είναι εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (C.L.R.A.E.) του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπεύθυνος για την Επιτροπή Τρεχουσών Υποθέσεων. Είναι αναπληρωματικό μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Παγκόσμια Ένωση Δήμων και Περιφερειών.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ


Το 2011 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ επικεφαλής ψηφοδελτίου Ανεξάρτητων Δημάρχων.

Το 2014 επανεκλέγεται στα παραπάνω Διοικητικά Συμβούλια επικεφαλής ψηφοδελτίου Ανεξάρτητων Δημάρχων.

Από το 2011 είναι αντιπρόεδρος της ΠΕΔΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.