Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Γηροκομείου Πειραιώς, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα και ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας, διότι όπως είπε : «μ’ αυτόν τον τρόπο δείχνετε και αποδεικνύετε τη συμπαράστασή σας στο έργο μας, στη ταπεινή μας προσφορά, στην προσπάθεια που γίνεται με πάρα πολύ κόπο και μόχθο, αλλά πάντοτε με τους δύο πυλώνες, τα δύο εφαλτήρια : την ενότητά μας και την ανιδιοτέλειά μας».
Αναφερόμενος στο έργο που γίνεται στο Γηροκομείο, με τη στήριξη της Εκκλησίας και του Δήμου Πειραιά, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή που έχω αυτήν την πνευματική ευθύνη μαζί με τον Δήμαρχό μας, τον αγαπητό Γιάννη, καθώς και με όλους εσάς, γιατί όλοι μαζί, εμείς, προσπαθούμε να λειτουργήσουμε και να υπουργήσουμε αυτό το έργο της κοινωνικής συναντίληψης, αυτή τη μεγάλη «αγκαλιά» που γίνεται καθημερινά για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη μια βοήθεια ψυχής, καρδιάς και υπάρξεως».     
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ μιλώντας για τον κ. Μώραλη, επεσήμανε: «Αγαπητέ Δήμαρχε ειλικρινά το λέγω ότι και η δική σου στοργή και αγάπη,  μάς γεμίζει με δύναμη και με χαρά».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων  την  ενότητα που υπάρχει μεταξύ Αντιπεριφέρειας Πειραιά,  Δήμου,  Εκκλησίας, παρά τις διαφορετικές απόψεις ή  προσεγγίσεις, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «όλοι μαζί σε τομείς όπως είναι η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, ο πολιτισμός,  για το καλό της πόλης γενικότερα, είμαστε ενωμένοι».
Ο κ. Μώραλης συνεχάρη τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς το Γηροκομείο Πειραιώς δεν θα λειτουργούσε χωρίς τη Μητρόπολη και χωρίς τους ανθρώπους του  Διοικητικού  Συμβουλίου, στο οποίο μετέχουν και αιρετοί του Δήμου Πειραιά.  
Ο κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε επιπλέον,  πως  θα πρέπει ο Δήμος να προσφέρει πιο ουσιαστικά, πέρα από την ηθική στήριξη,  όταν θα έχουν βελτιωθεί τα οικονομικά του,  σε ένα «κόσμημα» για την πόλη όπως είναι το Γηροκομείο Πειραιώς.
Επιπλέον, συνεχάρη τους συνεργάτες και εργαζόμενους του Γηροκομείου οι οποίοι δίνουν και τη «ψυχή» τους, λέγοντας: «Έχω την εντύπωση όποτε έρχομαι εδώ, ότι οι άνθρωποι που είναι εδώ περνούν  καλά. Έχουν ζεστασιά, έχουν κοντά τους ανθρώπους, θέλουν να είναι εδώ, τους αρέσει. Αυτό μας ικανοποιεί».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλους, τονίζοντας πως «οφείλουμε να είμαστε  αισιόδοξοι  ότι η πόλη κάθε νέα χρονιά, θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη».

Στην εκδήλωση από τον Δήμο Πειραιά  παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ. Στέλιος Γαϊτανάρος και Κυριάκος Σιγαλάκος. Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Καρβουνάς. Η Δημοτική Σύμβουλος κα Αμαλία Φύκια και  η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα  Ευαγγελία Αθανασίου.

Στην εκδήλωση η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, ψυχαγώγησε τους παρευρισκόμενους.  

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.