Υπέρ της ίδρυσης του πανεπιστημίου Δυτικής Αθήνας τάσσεται η ΠΕΔ Αττικής. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε χθες ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Σαράντης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών και αναπληρωτή Πρύτανης του ΤΕΙ Αθήνας καθηγητή Π. Καλδή, σχετικά με τη δημιουργία του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που προέρχεται από την απορρόφηση των ΤΕι Αθήνας και Πειραιά.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαράντης, μετά τη συνάντηση που έγινε ύστερα από δική του πρωτοβουλία, «όλα αυτά τα χρόνια τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά έχουν υλοποιήσει την ουσιαστική αναβάθμιση των ακαδημαϊκών σπουδών τους με τα τετραετή προγράμματα σπουδών, όπως και με τη δημιουργία μεταπτυχιακών και ερευνητικών προγραμμάτων. Η καταξίωση των σπουδών στα ΤΕΙ και Αθήνας και Πειραιά και η αξία των πτυχίων τους τόσο ακαδημαϊκά όσο και στην αγορά εργασίας είναι δεδομένη. Με τη συγχώνευση τους στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας δημιουργείται πρόσθετη δυναμική εις όφελος των φοιτητών και του επιπέδου των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών και της έρευνας».

«Η δυναμική αυτή» σημείωσε ο κ. Σαράντης «θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της μεγάλης και πυκνοκατοικημένης περιοχής της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής με τις συνέργειες που θα δημιουργηθούν με την Αυτοδιοίκηση, οικονομικά και επαγγελματικά επιμελητήρια, άλλα ΑΕΙ και κάθε φορέα δημιουργίας γνώσης και αξιοποίησης – εφαρμογής της στην οικονομία και την κοινωνία των πολιτών. Χαιρετίζω τη δημιουργία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής και προσβλέπω στην παραγωγική συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με αυτό».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.