Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου έκοψε την πίτα της, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και με τη συμμετοχή όλων των Διευθυντών των Γυμνασίων και Λυκείων του Πειραιά, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το συγκρότημα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, που τραγούδησαν δημοφιλή τραγούδια, με αναφορές στον Πειραιά.
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η βράβευση μαθητών και καθηγητών του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου, που για τέταρτη συνεχή χρονιά η ομάδα τους «Zanneio Stardust του Ομίλου Αριστείας Προγραμματισμού και Διαστημικής», έφθασε στον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού «Zero Robotics» πετυχαίνοντας την 3η θέση. 
Στην εκδήλωση κληρώθηκαν 3 φορητοί υπολογιστές τους οποίους κέρδισαν: το 3ο Γυμνάσιο Πειραιά, η Ιωνίδειος Σχολή  και το 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ευχήθηκε καλή χρονιά και υγεία σε όλους. Σημείωσε τις δυσκολίες που υπάρχουν σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Δήμου για τα σχολικά κτίρια. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες –συνέχισε- που καταβάλουμε, τα κτίρια είναι αρκετά παλιά. Προβαίνουμε σε επιδιορθώσεις ή ανακατασκευές για να κάνουμε πιο ανθρώπινα τα σχολεία για τα παιδιά των δημοτών μας.
Αναφέρθηκε στις χρονοβόρες διαδικασίες που υπάρχουν, οι οποίες  δυσκολεύουν  την άμεση αποκατάσταση των βλαβών. Μίλησε για την ανάγκη να οικοδομηθούν δυο- τρία νέα σχολεία - εκτός της Ραλλείου που κοσμεί την πόλη - και στις πιέσεις  που  ασκεί η Δημοτική Αρχή στην Κεντρική Διοίκηση.
Εξήρε το έργο των διευθυντών, των καθηγητών και των γονέων που πολλές φορές προσφέρουν και χρήματα για να καλύψουν ελλείμματα, αλλά και για τη συμβολή τους στο εκπαιδευτικό επίπεδο για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, θυμίζοντας ότι και ο ίδιος προέρχεται από εκπαιδευτική οικογένεια.


Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Νικόλαος Καλαμακιώτης αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά, ευχαρίστησε τους Διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την παρουσία τους και σημείωσε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή στα θέματα που αφορούν τα σχολεία.
Έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου για την μεγάλη επιτυχία που είχαν στον διεθνή διαγωνισμό «Zero Robotics»,  στον οποίο κατέλαβαν την τρίτη θέση. Είναι η 4η συνεχής  χρονιά –συνέχισε- που παίρνουν μέρος στο τελικό.  «Το μεγαλύτερο βραβείο- κατέληξε- είναι αυτοί οι μαθητές που είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που είχαν τη δυνατότητα και την τιμή να εκτελέσουν το δικό τους πρόγραμμα στο διάστημα».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης: ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. κ. Κυριάκος  Σιγαλάκος, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Αγγελόπουλος, η Πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νικόλας Μουμούρης,  ο Διευθύνων  Σύμβουλος της εταιρείας  πληροφορικής netpoint κ. Πέτρος Αρβανίτης και ο Πρόεδρος του βόλεϊ Πορφύρα και Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Νίκος  Δελαγραμμάτικας.       

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
Οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά  Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας και Γιάννης Μελάς. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Αγραπίδης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Πασχαλίνα Καλαγιά  και κ. Δημήτρης Γκερλές. Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ.  Μάκης  Αγγελετάκης.  Ο  Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ.κ: Αλέξανδρος Νανόπουλος και  Μακρής αντίστοιχα. Οι Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, κ.α. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.