Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες στην κοπή της πίτας της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Γενικού Λυκείου Καλλίπολης.

Ο κ. Μώραλης,  αφού ευχήθηκε καλή χρονιά και υγεία σε όλους και να είναι το 2018 καλύτερη χρονιά από το 2017 για τον Πειραιά και την χώρα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την επίλυση των προβλημάτων, τόσο γενικότερα όσο και στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα. Όμως, όπως επεσήμανε, άλλοτε οι προσπάθειες στέφονται από επιτυχία και άλλοτε όχι, επειδή «υπάρχουν προβλήματα που μας ξεπερνούν. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς – συνέχισε - στις δημόσιες τοποθετήσεις μας.»

Παρόλο που οι αλλαγές που βλέπουν οι δημότες δεν είναι ακόμα καθοριστικές, τόνισε ο κύριος Μώραλης, «η Δημοτική αρχή βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο για τον Πειραιά τα επόμενα χρόνια μέσα από διαβούλευση με όλους τους φορείς και ξέρουμε που πρέπει να βαδίσει η πόλη για τα επόμενα 5 έως 7 χρόνια.» Όπως υπογράμμισε, «μέσα από την αξιολόγηση προτάσεων από Δήμους της Αττικής, όπου ο Δήμος Πειραιά ήρθε πρώτος, εξασφαλίσαμε από την Περιφέρεια μία σημαντική «προίκα» 80 εκατομμυρίων ευρώ, όχι μόνο για την τωρινή Δημοτική Αρχή, αλλά και για την επόμενη. Αυτό οφείλεται στην άριστη παραγωγική συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας με τον κύριο Γιώργο Γαβρίλη και στο γεγονός ότι ο Δήμος κάνει συστηματική δουλειά, ωριμάζει μελέτες και κερδίζει την εμπιστοσύνη τους», επεσήμανε ο Δήμαρχος Πειραιά.
Όσον αφορά τα έργα στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα – εξήγησε - ότι εκτός από τις ασφαλτοστρώσεις, τα σπιτάκια της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, είναι σε εξέλιξη δύο εργολαβίες για σημαντικές παρεμβάσεις, έξω από δύο σχολεία, στο Λύκειο του Χατζηκυριάκειου και στο σχολείο της Καρπάθου, για την ασφαλή διάβαση παιδιών και πολιτών. Επίσης, τις προσεχείς εβδομάδες θα ξεκινήσουν ανακατασκευές των γηπέδων του Πορφύρα και του Σαλπέα. Όπως – επεσήμανε - η εύρεση οικοπέδων για αξιοποίηση και απαλλοτρίωση για αθλητικές εγκαταστάσεις είναι δύσκολη υπόθεση.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πλατεία Πηγάδας, που παρά τις καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων από το παρελθόν, διαμορφώθηκε  σε μία ωραία πλατεία και θα ολοκληρωθεί σύντομα με μία παιδική χαρά. Κάλεσε τους πολίτες να προστατεύσουν τις πλατείες,  τα πάρκα και τις παιδικές χαρές από φθορές που προκαλούν άνθρωποι με παραβατικές συμπεριφορές που δεν αντιμετωπίζονται εύκολα.
Ο Δήμαρχος Πειραιά έκλεισε τον χαιρετισμό του, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν κι άλλες πρωτοβουλίες που εντάσσονται στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης που αφορούν και την Α΄ Δημοτική Κοινότητα, οι οποίες θα κάνουν ορατές τις αλλαγές το 2018 και το 2019. «Έχουμε μία καλή ομάδα από έμπειρους αυτοδιοικητικούς και νέους ανθρώπους,  καλούς προέδρους στις δημοτικές κοινότητες που αγωνίζονται και πιέζουν για να λυθούν τα προβλήματα», τόνισε ο κ. Μώραλης.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης σε σύντομο χαιρετισμό ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους για το νέο έτος. Στόχος, όπως είπε, της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες,  για να είναι ποιοτικότερη η καθημερινότητα του πολίτη. Ο κ. Γκόλφης τόνισε την αγαστή συνεργασία με επόπτες και εργαζόμενους στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, που έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
Αναφέρθηκε  στην επιτυχή ολοκλήρωση της πλατείας Πηγάδας και στη νέα παιδική χαρά που θα κατασκευαστεί σύντομα. Επιπλέον τόνισε πως υλοποιούνται στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα έργα ασφαλτοστρώσεων, ηλεκτροφωτισμού και συντήρησης παιδικών χαρών. Επεσήμανε επίσης πως σε σύντομο χρονικό διάστημα,  θα τοποθετηθούν δύο σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην οδό Μαρίας Χατζηκυριάκου και στην πλατεία Πηγάδας. 
Ο κ. Γκόλφης εξήγγειλε επίσης την ανακαίνιση και ανακατασκευή του γηπέδου Φοίνικα, Πορφύρα και Σαλπέα, ενώ αναφέρθηκε στη διαρκή επικοινωνία που έχει με την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα Αντωνάκου  για την εξεύρεση χώρων, προκειμένου να αξιοποιηθούν για αθλητικές εγκαταστάσεις. Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους Κοινοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, για την άψογη συνεργασία με σκοπό το κοινό καλό για την Α΄ Δημοτική Κοινότητα.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου  παίζοντας γνωστά δημοφιλή τραγούδια. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: οι Βουλευτές: κα Ελένη Σταματάκη και κ. Κώστας Κατσαφάδος. Ο πρώην Βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης. Το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών κ. Σπύρος Σπυρίδων. Οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και οι κ.κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Κυριάκος Σιγαλάκος, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Γιάννης Μελάς, Στέλιος Γαϊτανάρος. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Καλαμακιώτης. Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π κ. Τάκης Αβραμίδης. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Κούβαρης, Δημήτρης Γκερλές και Ηλίας Κατσαφάδος. Ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος. Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου. Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Νανόπουλος και πολύς κόσμος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.