Σε ένα ματς πραγματική διαφήμιση του μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός... είδε και έπαθε μέχρι να κάμψει την αντίσταση του εκπληκτικού Λαυρίου με 120-118 στην δεύτερη παράταση και να κλείσει αήττητος τον πρώτο γύρο της Basket League με 13 νίκες σε ισάριθμα ματς!
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το παιχνίδι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Λαύριο αναμένεται να διεκδικήσει τον τίτλο του... καλύτερου αγώνα, ίσως και στην ιστορία της Basket League!
Το θέαμα ήταν πλούσιο, το σκορ υψηλό ενώ οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν υπέρ του δέοντος ανταγωνιστικοί και έτοιμοι να κάνουν την.. ζημιά στους «πράσινους». Όχι ότι θα τους επηρέαζε βαθμολογικά, αλλά σίγουρα θα ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων χρόνων στην Basket League. Και φυσικά δεν ήθελε και... πολύ!
Με έναν Μακένζι Μουρ από... άλλον πλανήτη, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά σε μια ιστορική νίκη, αλλά οι «πράσινοι» κατάφεραν να κρατήσουν το ροζ φύλλο με... νύχια και με δόντια ύστερα από δύο παρατάσεις! Το τελικό 120-118 δείχνει από μόνο του τα όσα συνέβησαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου κερδισμένο ήταν πρώτα το μπάσκετ και έπειτα ο Παναθηναϊκός.
Το σίγουρο είναι ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο στην ομάδα του Λαυρίου, η οποία παρουσιάστηκε σοβαρή, δεν πτοήθηκε όταν βρέθηκε στο -12 (90-78) στην τελευταία περίοδο και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να γυρίσει το ματς! Μάλιστα είχε και τις ευκαιρίες να το κερδίσει, αλλά η απειρία των παικτών σε συνδυασμό με κάποιες επιπολαιότητες σε άμυνα και επίθεση, έγειραν τη πλάστιγγα στη μεριά των γηπεδούχων. Και πάλι. Όπως νίκησε ο Παναθηναϊκός, έτσι ακριβώς θα μπορούσε να νικήσει και το Λαύριο!
Τα δεκάλεπτα: 27-23, 57-50, 77-74, 98-98 (κ.α.), 107-107 (παρ.), 120-118
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.