Ανοίγει το βηματισμό η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο μέτωπο των συγχωνεύσεων εφοριών και σύμφωνα με πληροφορίες θα μπουν λουκέτα σε τουλάχιστον 20 εφορίες μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
Όπως αναφέρει το insider.gr το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει την κατάργηση όλων των εφοριών β’ τάξης, ήτοι εφοριών που δεν έχουν τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού.
Οι αρμοδιότητες των συγκεκριμένων ΔΟΥ, οι φάκελοι των φορολογουμένων και οι υπάλληλοι που υπηρετούν σήμερα σε αυτές θα μεταφερθούν σε μεγαλύτερες εφορίες.
Παράλληλα, η ΑΑΔΕ ολοκληρώνει όλες τις τεχνικές διευθετήσεις έτσι ώστε οι πολίτες να μην υποχρεώνονται πλέον να προσέρχονται στις εφορίες.
Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει σε ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών στο πλαίσιο του Taxisnet, παρέχοντας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες μέσω διαδικτύου (www.taxisnet.gr).
Επιπρόσθετα συνεχίζονται οι εργασίες με στόχο εντός των επόμενων εβδομάδων να είναι εφικτή η διεκπεραίωση των πληρωμών που διενεργούνταν στις ΔΟΥ και στις τράπεζες και μέσω του Taxisnet.
Έτσι, οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσω του e-banking κάθε τράπεζας για να εξοφλούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αλλά θα μπορούν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) και του Taxisnet να αναγράφουν τον αριθμό της πιστωτικής ή της χρεωστικής κάρτας και αυτόματα να γίνεται η πληρωμή του φόρου.