Σε πείσμα των δύσκολων καιρών που ζούμε, ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει τη φιλόδοξη προσπάθεια για ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης, για ίδρυση ενός χώρου καλλιτεχνικής έκφρασης και παιδείας, που θα αφορά σε όλους τους δημότες και κυρίως στους νέους.
Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 7:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση «Τα μυστικά των εικόνων – η γενιά του ’60», συνέχεια της ομότιτλης έκθεσης που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2017.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να γνωρίσουν έργα των Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Γαϊτη, Παύλου, Σωτήρη Σόρογκα, Θανάση Τσίγκου, Κώστα Τσόκλη, Αλέκου Φασιανού, Χρύσας και άλλων σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών που γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1920 και 1940 και πρωταγωνίστησαν στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή της μεταπολίτευσης. Ψυχή και των δύο εκθέσεων, - κι ο Δήμος Αλίμου τον ευχαριστεί θερμά γι’ αυτή την ανεκτίμητη βοήθειά του -, ο καθηγητής Μάνος Στεφανίδης, ο οποίος αναφέρει: «Η γνώση της τέχνης μας, σύγχρονης και παλιότερης, δεν συνιστά απλή πολυτέλεια αλλά πράξη ουσιαστικής αυτογνωσίας».

Διάρκεια έκθεσης:  9 Φεβρουαρίου – 21 Μαρτίου 2018
Ώρες Λειτουργίας: Κάθε μέρα, 10:00 – 21:00

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.