Ο Δήμος Μαρκοπούλου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», σας προσκαλούν την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις Απόκριες, στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, στην Αποκριάτικη Γιορτή!
Και το ίδιο απόγευμα στις 7 μ.μ., σας περιμένουμε να αναβιώσουμε, με τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», το παραδοσιακό Μαρκοπουλιώτικο έθιμο «Μουσούνες»!

Η φετινή Αποκριάτικη Γιορτή θα πλαισιωθεί με πολύ χορό και διασκέδαση, με την συμμετοχή Καλλιτεχνών face painting, με την Μεγαλο-Μασκώτ «Παπαστρούμφ», κλόουν, ζογκλέρ, σχοινοβάτες, ισορροπιστές, ντελάληδες και τυμπανιστές, να δίνουν τον ρυθμό στο παραδοσιακό Γαϊτανάκι και φυσικά, στο μεγάλο Καρναβάλι!

Η ομάδα Καρναβαλιστών, που θα επιλεγεί με την καλύτερη θεματολογία από την τετραμελή επιτροπή, με εκπροσώπους από το Δήμο, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, θα λάβει ως αναμνηστικό, ένα «Έργο Τέχνης» από το τμήμα Ζωγραφικής του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους» και ως έπαθλο, για κάθε μέλος της ομάδας, Κάρτα Ελεύθερης Εισόδου στη Δημοτική Πλαζ Αυλακίου, στο Πόρτο Ράφτη, για το καλοκαίρι του 2018!

Επίσης, στους χώρους του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, του «Προγράμματος Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους» το Σάββατο  17 Φεβρουαρίου 2018, από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού, δίπλα από το νέο Δημοτικό Υποκατάστημα, στο Πόρτο Ράφτη, καθώς και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ., στο Κτίριο Παπουλάκου, οδός Καραολή και Δημητρίου, στο Μαρκόπουλο, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τις δικές τους Αποκριάτικες Κατασκευές και να μεταμορφωθούν για αυτές τις Απόκριες.

Το Απόγευμα, στις 7 μ.μ., ξανανταμώνουμε στην Πλατεία Μαρκοπούλου, όπου η «Κ.Δ.Ε.Μ.» σε συνεργασία με τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο «Μυρρινούς», αναβιώνει το παραδοσιακό Μαρκοπουλιώτικο Έθιμο: «Μουσούνες» !

Αποδίδοντας στην παράδοσή μας, τον σεβασμό που οφείλουμε, θα αναπαραστήσουμε πιστά τους χορούς και τα δρώμενα του Εθίμου, με ορχήστρα, μουσική και φωτιά (έχουμε ειδοποιήσει και την Πυροσβεστική, καλού-κακού) στο κέντρο της Πλατείας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.