Πηγή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διέψευσε τις καταγγελίες ότι βομβάρδισαν ένα δημοτικό σχολείο και μία μονάδα υδροδότησης στην Αφρίν της βόρειας Συρίας, όπως κατήγγειλαν νωρίτερα Κούρδοι πολιτοφύλακες και όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ της Συρίας.
Ο εκπρόσωπος τύπου των YPG Νούρι Μαχμούντ δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι σύμμαχοί του στοχοθέτησαν την κεντρική μονάδα υδροδότησης από την οποία εφοδιάζεται η πόλη της Αφρίν. Τεχνικοί, όπως ανέφερε, προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια των επιδρομών επλήγησε και ένα δημοτικό σχολείο στο χωριό Μαϊντανκί, μία ημέρα νωρίτερα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό ισοπεδώθηκε τμήμα του σχολείου.
Από την πλευρά της η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωστοποίησε ότι τουρκικά στρατεύματα προκάλεσαν καταστροφές στη μονάδα πόσιμου νερού, σε απόσταση 9 χλμ βορειοανατολικά της πόλης Αφρίν. Η μονάδα υδροδότησης προμηθεύει πόσιμο νερό σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και εκτοπισμένους στην ευρύτερη περιοχή της Αφρίν, σημειώνει η ΜΚΟ.
Σε ερώτηση που τέθηκε σχετικά με τις πληροφορίες αυτές, η πηγή από τον τουρκικό στρατό απάντησε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν στοχοθετούν τέτοιου είδους εγκαταστάσεις».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.