Με ιδιαίτερη επιφύλαξη αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά Ζωής τα νέα στοιχεία γύρω από τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη και πιο συγκεκριμένα το γενετικό υλικό που έχει βρεθεί σε ένα από τα νύχια της αδικοχαμένης εφοριακού.
Μιλώντας στο Reader.gr ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, Απόστολος Λύτρας, δηλώνει: «Ζητήσαμε από τον ανακριτή να κληθεί εκ νέου πραγματογνώμονας από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παράσχει περισσότερες πληροφορίες για το ακριβώς συμβαίνει με το γενετικό υλικό που έχει βρεθεί στα νύχια της άτυχης κοπέλας. Από το δείγμα που υπάρχει μέχρι στιγμής δεν εξάγεται κάποιο συμπέρασμα, ώστε να μπορεί να γίνει περαιτέρω ανάλυση».
Την ίδια ώρα, πηγές από την Αστυνομία ξεκαθαρίζουν ότι «από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε την ύπαρξη μίγματος γενετικού υλικού σε ένα από τα δάκτυλα της Δώρας Ζέμπερη. Το υλικό αυτό δεν ταυτοποιήθηκε με κανέναν σεσημασμένο και δεν θεωρήθηκε σημαντικό στοιχείο. Αυτό, καθώς είναι φυσιολογικό σε ένα από τα νύχια να υπήρχε άγνωστο DNA, το οποίο μπορεί να ανήκει ακόμη κι σε έναν γνωστό της που της έσφιξε το χέρι». Σε κάθε περίπτωση, για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας ο Μανώλης Σοροπίδης, παρά το γεγονός ότι με μεγάλη συχνότητα αλλάζει καταθέσεις, παραμένει ο καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας.
Νέες καταθέσεις από «φίλους και συγγενείς»
Ο κ. Λύτρας δηλώνει ακόμα στο Reader.gr ότι «έχουμε ζητήσει να γίνει άρση απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου και θα ζητήσουμε να εξεταστούν “φίλοι και συνάδελφοι της” άτυχης Δώρας». Το αίτημα για επιπλέον καταθέσεις έγινε δεκτό από τις ανακριτικές αρχές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το καλοκαίρι η Δώρα Ζέμπερη φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί σε φίλη της πως δέχονταν απειλές.
Μάλιστα, περίπου την ίδια περίοδο, η 32χρονη εφοριακός φέρεται να είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα της και να της είχε πει ότι στο καράβι με το οποίο ταξίδευε μαζί με άλλους εφοριακούς (σ.σ. για ελέγχους στα νησιά) κάποιος σαν την παρακολουθούσε και να την φωτογράφιζε. Όταν γύρισε, όμως, στην Αθήνα δεν επανήλθε στο θέμα. Πάντως, παρά τις εκτεταμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η δολοφονία της άτυχης κοπέλας σχετίζεται με την επαγγελματική δραστηριότητα στην ΔΟΥ Πειραιά.
Επιμένει στην εκδοχή του «συμβολαίου θανάτου»
Όσον αφορά τον Μανώλη Σοροπίδη υπάρχει ένα στοιχείο που έχει προκαλέσει εντύπωση στις Αρχές. Αυτό δεν είναι άλλο από τη συμπεριφορά του και τις καταθέσεις του (σ.σ. ιδίως στα υπομνήματα), που κάθε άλλο παρά τοξικοεξαρτημένο άτομο δείχνουν. Τουναντίον ο 58χρονος εμφανίζει διαύγεια σκέψης, που αποτυπώνεται και στο χαρτί (κείμενα και σχεδιαγράμματα), γι’ αυτό και επιχειρείται μία «ανάγνωση πίσω απ’ τις γραμμές» των όσων καταθέτει κάθε φορά.
Ο ίδιος επιμένει στην εκδοχή του «συμβολαίου θανάτου» κατ’ εντολή πασίγνωστου ποινικολόγου και πρώην βουλευτή, ενώ πλέον ισχυρίζεται ότι δεν είναι ούτε καν ο φυσικός αυτουργός και ότι άλλο άτομο έδωσε στη Δώρα Ζέμπερη τις μοιραίες μαχαιριές.