Σε γιορτή της Δημοκρατίας εξελίχθηκε το 3ο Συνέδριο της "Ενωμένης Πόλης", το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" στην Αργυρούπολη. 
Εκατοντάδες σύνεδροι πλημμύρισαν το πολιτιστικό κέντρο για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του.
Η ενότητα ήταν η λέξη που ακούστηκε πάρα πολλές φορές από τα χείλη όλων όσων μίλησαν θέλοντας να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ενότητα σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία για την κοινωνία και την πατρίδα. 
Παράλληλα οριοθετήθηκαν οι άξονες του προγράμματος της επόμενης δημαρχιακής θητείας, οι οποίες προέκυψαν μεταξύ των άλλων και από προτάσεις των 450 και πλέον  συνέδρων που παραβρέθηκαν στις εργασίες του συνεδρίου.
Με ομόφωνη απόφαση τα μέλη του συνεδρίου εξέλεξαν την Κεντρική Επιτροπή που θα οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές του 2019 και εξέλεξε εκ νέου τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο ως επικεφαλής και υποψήφιο για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. 
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου και προέδρου της “Ενωμένης Πόλης”.
Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη νίκη από την πρώτη Κυριακή 
Ως καταλυτικής σημασίας πρωτοβουλία χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος την πρωτοβουλία του σημερινού προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και πριν από τις τελευταίες εκλογές επικεφαλή της παράταξης "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" Γιάννη Τσαρπαλή να ενωθούν οι τρεις παρατάξεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη διοίκηση Κορτζίδη που οδηγούσε την πόλη σε πρωτοφανή μαρασμό και απαξίωση. 
"Μιλήσαμε έντιμα" είπε. "Σ' αυτό το διάλογο είμασταν και οι τρεις συνεπείς και τίμιοι. Η πλειοψηφία των στελεχών μας μας ακολούθησε σ' αυτή μας την κίνηση. Υπήρξαν και κάποιοι βέβαια που δεν ακολούθησαν και προσπάθησαν να υπονομεύσουν αυτή την ενότητα, να αλλιώσουν αυτή την ενέργεια. Δημιούργησαν παράταξη υπό τον κ. Βαζαίο με απώτερο σκοπό να κρατήσουν τον κ. Κορτζίδη στη διοίκηση του Δήμου, διακινδυνεύοντας την τύχη του Δήμου. Δεν τους ενδιέφερε. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να μην είναι ο Κωνσταντάτος Δήμαρχος γιατί κάποιοι έχουν προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μας. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της πόλης" τόνισε, καλώντας τους συμπολίτες του να απομονώσουν τέτοιες κινήσεις που είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστούν και πάλι.  
"Θα εμφανιστούν και πάλι κάποιοι που θα προσπαθήσουν να διαβάλουν την παράταξή μας. Δεν τους φοβόμαστε γιατί εμείς απαντάμε με έργα. Όμως να μην τους δώσουμε καμία ευκαιρία. Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη νίκη από την πρώτη Κυριακή". 
Αν δεν είχαμε ανταποκριθεί... 
"Αν δεν είχαμε ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία του Γιάννη Τσαρπαλή για ενότητα, σήμερα πολύ πιθανόν να υπήρχε διοίκηση Κορτζίδη στο Δήμο" τόνισε. "Και σ' αυτήν την περίπτωση  δεν θα υπήρχε ούτε Δημοτική Συγκοινωνία, που εξυπηρετεί 12-15.000 πολίτες το μήνα, δεν θα είχαμε 28 πιστοποιημένες παιδικές χαρές, στο βουνό μας δεν θα υπήρχαν όλα αυτά που φτιάξαμε και για τα οποία βραβευθήκαμε πρόσφατα, 38 σχολεία δεν θα είχαν ανακαινιστεί, οι αθλητικοί χώροι θα ήταν σε άθλια κατάσταση, το δημαρχείο μας θα κατέρεε κ. ά. πολλά ακόμα δεν θα υπήρχαν και ξέρετε γιατί; Γιατί η διοίκηση Κορτζίδη προτιμούσε να κάνει επαναστατική γυμναστική λέγοντας πως δεν έχει χρήματα γιατί φταίνε τα μνημόνια και η Μέρκελ.  
Εμείς πέρα από αυτή τη λογική σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε φέρνοντας χρήματα στο Δήμο όχι από την Κυβέρνηση, ούτε από την Περιφέρεια αλλά από τον ιδιωτικό τομέα. Και με ορθή διαχείριση στα οικονομικά μας κατορθώσαμε να γυρίσουμε το Δήμο από ελλειμματικό σε πλεονασματικό". 
Αναγγέλοντας μία σειρά νέων έργων που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα δεν παρέλειψε ο Γιάννης Κωνσταντάτος να αναφερθεί στο μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού και τα οφέλη που θα φέρει όχι μόνο στο Δήμο αλλά στη χώρα ολόκληρη. 
Θύμισε πως η προηγούμενη διοίκηση ήταν απέναντι στην υλοποίησή του και πως θέλησαν να κάνουν το Ελληνικό ένα απέραντο hot spot που θα φιλοξενούσε 10 - 15.000 μετανάστες. 
"Το αποτρέψαμε" είπε ο Γιάννης Κωνσταντάτος, "γιατί το μέλλον της πόλης μας δεν ήταν να γίνει hot spot.  
Στο 3ο συνέδριο της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ χαιρέτισαν ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, κ.κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου και Νίκος Αρβανίτης αντίστοιχα, ο Γ.Γ. της “Ενωμένης Πόλης” κ. Γιώργος Πετράς, ο Μιχάλης Κωστάκης πρώην υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ κ.α.
Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό από το συνέδριο.
Το βίντεο του Συνεδρίου

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.