Στη Βουλή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας παραπέμπει ο Αλέξης Τσίπρας την πρόταση για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Αυτό προέκυψε από τη συνάντησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Παράλληλα, τόνισε ότι θα μπορούσε να μετεξελιχθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας. Προς τούτο, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, το υπουργείο Εξωτερικών προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες, στα πλαίσια δομών άλλων χωρών. Έτσι, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει και τη γνώμη των υπολοίπων κομμάτων και αρχηγών για το ζήτημα.
Από το Μαξίμου διευκρινίζεται πάντως ότι το Συμβούλιο που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει το χαρακτήρα διακομματικού οργάνου, ενώ το Συμβούλιο που επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ είναι κυβερνητικό και επιχειρησιακό όργανο.
Νωρίτερα, κατά την είσοδό τους στο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκαν στα χθεσινά επεισόδια στην Τούμπα και τον αντίκτυπο στο χώρο του ποδοσφαίρου και ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεσή του να αγνοήσει το πολιτικό κόστος, προκειμένου να επιτευχθεί η εξυγίανση.
«Πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ΄ αυτές τις συμπεριφορές, σ΄ αυτούς τους ανθρώπους».
Ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δεν τίθεται ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση, καθώς «έχουμε άλλη άποψη για τη διακυβέρνηση της χώρας και συγκρουόμαστε σχεδόν καθημερινά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αισθανόμαστε την πατριωτική ευθύνη να διαχωρίζουμε τα πράγματα. Άλλα είναι τα εσωτερικά ζητήματα και άλλα τα μεγάλα πατριωτικά ζητήματα».
Με ανάρτησή του στο Twitter νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά δεν θα μπει στην κυβέρνηση.
«Λοιπόν. Και θα συναντήσω τον Τσίπρα και δεν θα μπω στην κυβέρνηση. Τόσο δύσκολο είναι να τα συνδυάσουν κάποιοι στο μυαλό τους; Παιδιά, εκτός από τα προσωπικά ή τα κομματικά παιγνίδια υπάρχει και η πατρίδα. Και οι εξελίξεις δεν θα μας περιμένουν», έγραψε ο κ. Θεοδωράκης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.