Τούρκοι εθνικιστές διαδήλωσαν έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα έχοντας προκλητικά πανό και φωνάζοντας εμπρηστικά συνθήματα.


Διαδήλωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε την Τετάρτη (7/3) η οργάνωση με το όνομα «Ίδρυμα για την Ηθική στην Τέχνη και την Επιστήμη», με αφορμή το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα.

Στη διαδήλωση υπήρξαν εμπρηστικές δηλώσεις, αλλά και προκλητικά πανό ένα εκ των οποίων έγραφε: «είμαστε έτοιμοι να σας ρίξουμε ξανά στη θάλασσα» και «Θα σηκώσουμε τον κόσμο στο πόδι, αν χρειαστεί».

Μάλιστα ο αρχηγός της οργάνωσης, Μουσταφά Γκιουνές, ζήτησε τη σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη των δραστών που έκαψαν την τουρκική σημαία στην Αθήνα.

«Θέλουμε να γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο ότι εμείς ως Τούρκοι νέοι θα δώσουμε την πιο σκληρή απάντηση, αν χρειαστεί, ενάντια σε ρατσιστικές και φασιστικές προσεγγίσεις που έχουν στόχο την Τουρκική Δημοκρατία. Εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποδείξουμε ότι θα δώσουμε ακόμη και τη ζωή μας για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τη σημαία μας που κράτησαν με το αίμα τους οι νεκροί ήρωές μας. Δηλώνουμε ότι θα σηκώσουμε τον κόσμο στο πόδι, αν χρειαστεί», αναφέρει η ανακοίνωση του αρχηγού της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ οι διαδηλωτές άφησαν διπλωμένη μία ελληνική σημαία, αν και διπλωματικές πηγές το διαψεύδουν.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.