Για τις υπερωρίες που θα γίνουν τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο η έγκριση για τη δέσμευση των σχετικών πιστώσεων έγινε από τις αρχές Φεβρουαρίου


Υπερωρίες. Το πιο σύντομο ανέκδοτο για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, όχι όμως για τους εργαζόμενους στην «πρωθυπουργική αυλή».
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", η κυβέρνηση όχι μόνο πληρώνει στο ακέραιο τις υπερωρίες των εργαζομένων που δουλεύουν νυχθημερόν, αλλά φροντίζει και να τις διασφαλίζει πριν καν γίνουν!
Ετσι, για τις υπερωρίες που θα γίνουν τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο η έγκριση για τη δέσμευση των σχετικών πιστώσεων έγινε από τις αρχές Φεβρουαρίου! Και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε κάποιο μικρό ποσό, αλλά σε σχεδόν 50.000 ευρώ (49.400 για να είμαστε ακριβοδίκαιοι) μηνιαίως.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν συνεχίσουν με το ρυθμό αυτό, το οικονομικό κόστος που θα βαρύνει τον Προϋπολογισμό σε ετήσια βάση ξεπερνά κατά πολύ το μισό εκατομμύριο ευρώ (592.800). 
Ας δούμε όμως τα ποσά που δεσμεύονται προκαταβολικά για τις υπερωρίες που θα γίνουν.
Σημειωτέον ότι όλες οι αποφάσεις φέρουν ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2018 και αφορούν αποκλειστικά τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο.
  • Το «νήμα» κόβει και με διαφορά η Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού αφού, σύμφωνα με τις αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης 8.000 ευρώ για αμοιβή κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες και 9.000 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση που θα γίνουν τον μήνα που διανύουμε. Σύνολο 17.000 ευρώ.
  • Για το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (πλέον και υπουργού Οικονομίας) Γ. Δραγασάκη το κονδύλι για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες θα είναι 4.000 ευρώ και για υπερωριακή απασχόληση 3.500 ευρώ. Σύνολο 7.500 ευρώ.
  • Πολλή δουλειά θα πέσει και στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, αφού εγκρίθηκαν δεσμεύσεις πιστώσεων 3.800 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες και 3.500 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση. Σύνολο 7.300 ευρώ.
  • Οι ανάγκες του πολιτικού γραφείου του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρηπροεκτιμάται ότι θα χρειαστούν εργασία σε αργίες και νυχτερινές ώρες που θα κοστίσει 3.300 ευρώ αλλά και υπερωριακή απασχόληση που αξίζει αμοιβή 3.000 ευρώ. Σύνολο 6.300 ευρώ.
  • Ακολουθούν οι αποφάσεις για το πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορου Βερναρδάκη, για το οποίο δεσμεύτηκαν πιστώσεις 3.500 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες, καθώς και για υπερωριακή απασχόληση 2.700 ευρώ. Σύνολο 6.200 ευρώ.
  • Τέλος, ο προϋπολογισμός εξόδων του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκου θα επιβαρυνθεί με 2.600 ευρώ (εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες) και με άλλα 2.500 ευρώ (υπερωρίες), πάντα για τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο. Σύνολο 5.100 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.