«Ουδεμία απολύτως σχέση έχει με τον ναζισμό», ξεκαθαρίζει ο Δ. Π. Μάρκου, δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση της «Combat 18».
Όπως τονίζει ο δικηγόρος σε δήλωσή του «ως πληρεξούσιος δικηγόρος στην υπόθεση της Combat 18 και δη του 35 χρόνου από το Χαϊδάρι, που εν τελει προφυλακίστηκε με διάταξη της αξιοτίμου κας Ανακριτού, δηλώνω τα κάτωθι για λογαριασμό του εντολέως μου, προς αποσαφήνιση ορισμένων κρίσιμων ζητημάτων:
Α. Η διαδικασία έλαβε χώρα υπό εξαιρετικές συνθήκες από όλους τους εμπλεκόμενους (κατηγορούμενους, Συνηγόρους υπεράσπισης, Αστυνομικούς, Εισαγγελέα και Ανακριτή), με προεξέχουσα την Κα Ανακρίτρια η οποία αποτελεί εξαίρετη δικαστική λειτουργό.
Β. Ο εντολέας μου συμμετείχε σε δυο ενέργειες (επιθέσεις με ΑΕΕΜ και συγκεκριμένα ανάφλεξη σε γκαζάκια,) από τις οποίες ουδέποτε προέκυψε κίνδυνος ζωής για άνθρωπο. Για αυτές τις δυο ενέργειες ζήτησε ειλικρινή συγγνώμη.
Γ. Ο εντολέας μου αρνείται και θα συνεχίζει να αρνείται ότι υπήρξε μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Η αποδόμηση της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν το κύριο μέλημα της υπερασπιστικής γραμμής και αυτό θα εξακολουθήσει να είναι, ώστε να πείσουμε τις αρμόδιες αρχές, όχι για την αθωότητα του, αλλά για την μείωση της ηθικής απαξίας της εν λόγω κατηγορίας (και αρα την προβλεπόμενη εκ του Νόμου ποινή) και της συμμετοχής του εντολεως μου στις έκνομες ενέργειες του.
Δ. Ο εντολέας μου ουδεμία απολύτως σχέση έχει με τον ναζισμό. Καίτοι η ιδεολογία δεν πρέπει διώκεται, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ουδαμώς ένας άνθρωπος που αισθάνεται Έλλην πατριώτης, θα μπορούσε να έχει οιαδήποτε σχέση με ναζιστικές ιδεολογίες.
Το αυγό του φιδιού, δεν αντιμετωπίζεται με «ποινικοποίηση» του, όπως αυτή επιδιώκεται από την πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά με παιδεία, μόρφωση, καλλιέργεια, ενημέρωση, επιμόρφωση και πίστη στις αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού.
Ε. Ο εντολέας μου επιφυλάσσεται ρητώς για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη από την δημοσίευση του ονόματος του από ορισμένα μέσα, τα οποία προέβησαν στην ενέργεια αυτή, χωρίς να έχει δοθεί εντολή άρσης του απορρήτου.
Στ. Θα ήθελα προσωπικά, ως συνήγορος υπεράσπισης, να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους που κάλυψαν το γεγονός με υψηλό συναίσθημα ευθύνης και με τους οποίους υπηρξε πραγματικά αγαστή και άριστη συνεργασία
Δημήτριος Π. Μάρκου
Δικηγορος Αθηνών».