Στις αρχές Μαϊου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο γάλα διάρκειας 18 ημερών, από τον γαλακτοκομικό συνεταιρισμό ΕΒΟΛ
Αυτό ανακοίνωσε  ο πρόεδρος της οργάνωσης (που αποτελεί συνέχεια της ΕΑΣ Βόλου), Νικήτας Πρίντζος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 10 Απριλίου στα γραφεία της ΕΒΟΛ. 
Για την κυκλοφορία του νέου προϊόντος, προηγήθηκε επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ, ενώ το συνεταιριστικό αυτό γάλα, όπως είπε θα καλύψει  τις ανάγκες ενός καταναλωτικού κοινού που επιθυμεί αυτή την κατηγορία του γάλακτος, καθώς και τις απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας, κυρίως νησιωτικές.
Επίσης όπως ανακοίνωσε ο κ. Πρίντζος ο Συνεταιρισμός θα προχωρήσει για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία του, στην διανομή μερίσματος ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μέλος, ως μια ανταπόδοση για την κερδοφόρα πορεία των τελευταίων ετών.
Όπως έγινε γνωστό, κάθε μέλος  από τα 270 περίπου που ήταν εγγεγραμμένα  στο μητρώο μελών την 31-12-2017, θα λάβει μέρισμα 1.000 ευρώ έκαστος για  για το διαχειριστικό έτος 2017.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Τα χρήματα θα δοθούν μετά την έγκριση της απόφασης  από την Γενική Συνέλευση, δηλαδή αρχές Μαΐου. 
Εκτός της ενίσχυσης της τιμής των προϊόντων που κάνουμε κάθε χρόνο, σιτάρι-κριθάρι-καλαμπόκι-γάλα-ΟΣΔΕ,κ.λ.π. αλλά και μετά από αυτά που έκανε και κάνει η ΕΒΟΛ και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου για το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, κρίναμε ότι και τα μέλη μας πρέπει να έχουν μια μικρή οικονομική απολαβή αφενός μεν γιατί ο συνεργατισμός προσβλέπει και σε αυτό αλλά και να παροτρύνουμε τους αγρότες στον συνεργατισμό, διότι μέσα από την διαδικασία αυτή, θα έχουν όφελος.
Επίσης θα αναφερθώ σε μια προσφορά της ΕΒΟΛ προς το Σύλλογο συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», για αγορά ειδικού αυτοκινήτου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πασχόντων, με το ποσό των 5 χιλ. ευρώ». 
Παράλληλα όπως ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για το φωτοβολταϊκό πάρκο των 500KW που θα γίνει στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ στο Στεφανοβίκειο.
«Υπήρξαν 25 προσφορές, και μετά την αξιολόγησή τους θεωρούμε ότι επιλέχτηκε η καλύτερη, τόσο από τεχνικής απόψεως όσο και από οικονομικής. Το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής, έχει επιδότηση 42% και το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί με ιδία κεφάλαια της Οργάνωσης, χωρίς δανεισμό. Η Οργάνωση από αυτό το φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο πιστεύω θα αποσβεσθεί σε 2 χρόνια, σε συνδυασμό με αυτό που ήδη έχει, θα έχει μεγάλο όφελος», υπογράμμισε ο κ. Πρίντζος.
«Η κτηνοτροφία πνέει τα λοίσθια»
Το κώδωνα του κινδύνου έκρουσε στην συνέντευξη τύπου ο κ. Πρίντζος για την κτηνοτροφία η οποία όπως είπε «πνέει τα λοίσθια». 
Όπως ανέφερε ο κ. Πρίντζος «σήμερα  ο αγροτικός τομέας, αυτός ο ευαίσθητος τομέας  της εθνικής μας οικονομίας που μπορεί να βοηθήσει την χώρα να βγει από την κρίση, καταρρέει.
Οι αγρότες(γεωργοί και κτηνοτρόφοι) περνάνε δύσκολα, ζούνε με ανασφάλεια , δεν έχουν ρευστότητα να καλλιεργήσουν, δεν μπορούν να παράγουν, διότι το κόστος καλλιέργειας είναι στα ύψη.
Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους τόσο προς τις τράπεζες όσο και στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά Ταμεία.
Βρίσκονται σε απόγνωση.
Η κτηνοτροφία πνέει τα λοίσθια.
Μετά την καταστροφή της αγελαδοτροφίας και της χοιροτροφίας, η φετινή χρονιά θα είναι καταστροφική και για την αιγοπροβατοτροφία.
Οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα έχουν κατακρημνιστεί, κι αυτό οφείλεται  κατά την γνώμη μου σε δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι η ατυχής  συμφωνία της CETA που περιελάμβανε την χρήση του ονόματος για το εθνικό μας προϊόν τη ΦΕΤΑ.
Πιστεύω ότι ο Υπουργός που υπέγραψε και  οι Ευρωβουλευτές  που ψήφισαν την συμφωνία αυτή αλλά και αυτοί που την στήριξαν, κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσουν κάποιες εξηγήσεις στους Έλληνες κτηνοτρόφους.
Ο δεύτερος λόγος είναι η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών στις αθρόες εισαγωγές γάλακτος από άλλες χώρες που χρησιμοποιούνται παρανόμως για την παραγωγή φέτας καθώς και πώς παρασκευάζεται η φέτα. Επίσης δεν υπάρχει έλεγχος στην διάκριση της φέτας από το λευκό τυρί.
Δεν μπορεί να πωλείται στα S/M της Αγγλίας και Γερμανίας ελληνική φέτα με τιμή στο ράφι 4 ευρώ. Κάτι συμβαίνει εδώ.
Από το μικρό αυτό αγροτικό μετερίζι που βρίσκομαι καλώ την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση να βρει λύσεις για να σταματήσει αυτή η καταστροφή.
Πιστεύω ότι είναι επιτακτική ανάγκη, όλοι μαζί να συμπράξουμε δημιουργικά και να βοηθήσουμε τον πρωτογενή τομέα να βγει στο ξέφωτο για το καλό και των αγροτών αλλά ιδιαίτερα της χώρας θα έλεγα».