Σε στάσιμη κατάσταση βρίσκεται ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, ο οποίος σύμφωνα με το ανακοινωθέν των γιατρών, βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη και καταστολή. Ο 52χρονος που πυροβολήθηκε στο σπίτι του στην Κηφισιά από ληστές που εισέβαλαν, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς.
Οι έρευνες της Ασφάλειας Β/Α Αττικής εστιάζονται σε τέσσερις παραμέτρους, προκειμένου να εντοπιστούν οι δυο ληστές που τα ξημερώματα της Δευτέρας εισέβαλαν στη μονοκατοικία του επιχειρηματία.
Μία ληστεία που εξελίχθηκε σε μάχη σώμα με σώμα, με τους κουκουλοφόρους να πυροβολούν δύο φορές στην πλάτη τον κ. Σταματιάδη, αφήνοντας τον να παλεύει για τη ζωή του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».
1. Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που είναι εγκατεστημένες στη διπλανή μονοκατοικία που ανήκει στον αδερφό του 52χρονου επιχειρηματία, έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Ασφάλειας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάμερες δεν φαίνεται πως έχουν καταγράψει κάποια κίνηση των δύο κουκουλοφόρων.
2. Στις μαρτυρίες της συζύγου του (σ.σ. είναι ακόμα σοκαρισμένη απ’ τα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια της) για τα υψομετρικά χαρακτηριστικά και τη γλώσσα των δραστών. Η σύζυγος του Αλέξανδρου Σταματιάδη είδε να πυροβολούν τον άνδρα της μπροστά στα μάτια της, την ώρα που αυτός μάχονταν να προστατεύσει την οικογένεια του. Η ίδια έχει καταθέσει πως οι δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά και χρησιμοποίησαν τη φράση «μη φωνάζετε θα σας σκοτώσουμε...».
«Ο Αλέξανδρος σηκώθηκε και κινήθηκε προς την πόρτα. Όταν άνοιξε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άγνωστο που φορούσε κουκούλα. Τότε αυτός άρχισε να τον βρίζει και να τον χτυπάει με ένα σιδερένιο αντικείμενο», φέρεται να κατέθεσε μεταξύ άλλων η γυναίκα.
3. Στο τυχόν γενετικό υλικό που μπορεί να έχει μείνει στους χώρους της βίλας από τη μάχη π0υ έδωσαν με τον Αλέξανδρο Σταματιάδη. Κάτι τέτοιο απαιτεί εκτεταμένη έρευνα και δεν αναμένεται να προσδώσει άμεση βοήθεια στις έρευνες, παρά μόνο εάν οι δράστες είναι πρόσφατα σεσημασμένοι.
4. Τέλος, στο υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων κατοικιών ή καταστημάτων, αλλά και τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας που ενδέχεται να δώσουν κάποιο στοιχείο για το μέσο διαφυγής και το δρομολόγιο των δραστών. Και πάλι, όμως, οι δυσκολίες είναι πολλές.
Έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν πως η κίνηση των δραστών να ανέβουν στον α’ όροφο της μεζονέτας και να κατευθυνθούν προς την κρεβατοκάμαρα τους ζευγαριού δείχνει την πρόθεση τους να πιάσουν ομήρους για να μάθουν που υπάρχουν κρυμμένα χρήματα και τιμαλφή. Πρόκειται, άλλωστε, για τακτική που όλο και πιο συχνά χρησιμοποιούν κακοποιοί στην Ελλάδα, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν βία ακόμη και όπλα -όπως φάνηκε και στην περίπτωση Σταματιάδη-.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.