Η συνέχιση των πυραυλικών επιθέσεων της Δύσης κατά της Συρία θα μπορούσε να προκαλέσει χάος στις διεθνείς σχέσεις δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. 
Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τα ρωσικά ΜΜΕ, Πούτιν και Ροχανί συμφώνησαν ότι οι βομβαρδισμοί της Δύσης, κατέστρεψαν τις πιθανότητες που υπήρχαν για την επίτευξη πολιτικής λύσης στο πρόβλημα της Συρίας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Ειδικότερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι αν τέτοιες ενέργειες που παραβιάζουν τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ συνεχιστούν, τότε, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε μια κατάσταση χάους στις διεθνείς σχέσεις», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το Κρεμλίνο.
Πάντως, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Κυριακή ότι δεν υπάρχουν σχέδια για νέες επιθέσεις από τις δυτικές δυνάμεις αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιπλέον βομβαρδισμών αν υπάρξει χρήση χημικών όπλων από την Συρία. 
Τραμπ: Η επιδρομή στη Συρία ήταν... τέλεια
Στο μεταξύ, την φράση του «Αποστολή Εξετελέσθη» (Mission Accomplished) την οποία είχε χρησιμοποιήσει και ο Τζορτζ Μπους Τζ. στην επέμβαση του Ιράκ , υπερασπίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος όπως τόνισε προσπάθησε να περιγράψει την αποτελεσματικότητα των πυραυλικών πληγμάτων κατά της Συρίας.
Η φράση αυτή συνδέθηκε με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους Τζούνιορ που την χρησιμοποίησε το 2003, κατά την διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ και τον καταδίωκε (πολιτικά) για το υπόλοιπο της προεδρικής θητείας του.
«Η επιδρομή κατά της Συρίας πραγματοποιήθηκε τόσο τέλεια, με τέτοια ακρίβεια, ώστε τα ΜΜΕ των Κατασκευασμένων Ειδήσεων θα μπορούσαν να την μειώσουν μόνο μέσω της χρήσης του όρου “Αποστολή Εξετελέσθη” από εμένα,» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter.
«Γνώριζα ότι θα εστίαζαν σε αυτό, αλλά το αισθάνθηκα ως έναν Στρατιωτικό όρο με πραγματικό μεγαλείο, για να το αποσύρω. Θα το χρησιμοποιώ συχνά!» σημειώνει ο Τραμπ.
«Οι τρεις όροι για να φύγουμε από τη Συρία»
Η Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θ’ αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Συρία, μόλις επιτευχθούν οι στόχοι της.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Fox News Sunday, η Χέιλι απαρίθμησε τρεις στόχους για τις ΗΠΑ: την διασφάλιση ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα κατά οποιονδήποτε τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα, την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και την εξασφάλιση μιας πλεονεκτικής θέσης για την παρακολούθηση της δράσης του Ιράν.
Είναι ο στόχος μας «να δούμε τα αμερικανικά στρατεύματα να επιστρέφουν στην πατρίδα, αλλά δεν θα αποχωρήσουμε μέχρι να γνωρίζουμε ότι έχουν επιτύχει τους παραπάνω στόχους», είπε η Χέιλι.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.