Αποτέλεσμα εικόνας για μπιναλί γιλντιρίμ
«Αφαιρέσαμε την ελληνική σημαία από ακατοίκητη βραχονησίδα του Αιγαίου», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, πιστός στην τακτική της διαρκούς προκλητικότητας που έχει υιοθετήσει η Άγκυρα. 
«Δεν θα συμβιβαστούμε στη κυριαρχία και τα δικαιώματά μας» διεμήνυσε, σύμφωνα με την Aksam ο Γιλντιρίμ.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως στο Αιγαίο γίνονται κάποιες ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί η ένταση. «Υπάρχουν κομμάτια βράχου που δεν έχει σημασία σε ποιον ανήκουν», είπε ο Γιλντιρίμ.
«Βλέπουμε πως παίρνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με εκείνες που είχαν παρθεί στα Καρντάκ» είπε ο Γιλντιρίμ, υπενθυμίζοντας το επεισόδιο στα Ίμια με την ελληνική σημαία.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, ομάδα της Ακτοφυλακής μετέβη στο σημείο και αφαίρεσε την ελληνική σημαία. «Σας συνιστούμε μην προβαίνετε σε προκλήσεις που θα αυξήσουν την ένταση στις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε δηκτικά ο Γιλντιρίμ και διεμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα συμβιβαστεί στο θέμα των δικαιωμάτων της και «είμαστε αποφασισμένοι γι αυτό».
Υπενθυμίζεται πως στις 13 Απριλίου, σύμφωνα με το samos24.gr, νεαροί μετέβησαν με σκάφος στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφαγάς, μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας και ύψωσαν την ελληνική σημαία.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Υπό διερεύνηση οι ισχυρισμοί Γιλντιρίμ
Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις του Γιλντιρίμ, αναφέρουν πως «δεν ξέρουμε αν η φωτογραφία (σ.σ. Που δείχνει νεαρούς με ελληνική σημαία στη βραχονησίδα) είναι αληθινή», σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Το σημείο όπου βρίσκεται η βραχονησίδα 

Παράλληλα διευκρινίζουν πως δεν γνωρίζουν ποιος την δημοσιοποίησε, ενώ «όλα είναι υπό διερεύνηση».
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος καταδίκασε τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων και χαρακτήρισε προκλητικούς τους ισχυρισμούς Γιλντιρίμ.
Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντο κατέβασαν τη σημαία 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπερασπίστηκε τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού, αναφέροντας πως την ελληνική σημαία κατέβασαν Τούρκοι κομάντο. 
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα την κατέβασαν Τούρκοι κομάντο και τόνισε πως «αν χρειαστεί θα το ξανακάνουν».
Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών καταφέρθηκε κατά του Πάνου Καμμένου κατηγορώντας τον για καταστροφή των σχέσεων καλής γειτονίας και αναφέροντας πως ο λαϊκισμός στον οποίο στρέφεται δεν έχει καμία χρησιμότητα για την Ελλάδα.