«Να μην περάσει χωρίς αντίδραση η χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ» αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας που συνεδρίασε υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, την ώρα που τα υποβρύχια του βρετανικού ναυτικού βρίσκονται σε απόσταση βολής από τις ακτές της Συρίας.
Η Βρετανή πρωθυπουργός αλλά και το υπουργικό της συμβούλιο, φάνηκαν να είναι σίγουροι για την «πατρότητα» των χημικών στη Ντούμα κάτι που χαρακτήρισαν «σοκαριστική και βάρβαρη πράξη».
«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε η πρωθυπουργός να συνεχίσει να εργάζεται από κοινού με τους συμμάχους ΗΠΑ και Γαλλία ώστε να οργανώσουν μια διεθνή απάντηση» δηλώνει η βρετανική κυβέρνηση.
Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητά η Ρωσία
Η Ρωσία ζήτησε να γίνει αύριο Παρασκευή δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με θέμα συζήτησης τη Συρία, ανέφεραν διπλωμάτες.
Το αίτημα κατατέθηκε αφού ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε ότι «άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός πολέμου» και κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αποφύγουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον Συρίας.