Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακης

Τη σαφή θέση ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 δεν πρόκειται να γίνουν με σύστημα απλής αναλογικής εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Υπό το φως των αποκαλύψεων για το κυβερνητικό σχέδιο «Κλεισθένης» που θα διαδεχθεί τον «Καλλικράτη», ο πρόεδρος της ΝΔ παίρνει σαφή θέση εναντίον της απλής αναλογικής, διαμηνύοντας ότι ισοδυναμεί με ακυβερνησία.
«Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί κεντρικό πυλώνα στο σχέδιο μου για τη διακυβέρνηση της χώρας. Σε όλη την Ευρώπη πλέον οι δήμοι αποκτούν άμεση πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία με ανάλογες αρμοδιότητες και ευθύνες. Οι εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι οι άμεσοι εκπρόσωποι των πολιτών που γνωρίζουν, και επιλύουν άμεσα βασικά τοπικά προβλήματα. Είναι προτεραιότητα μου να ενισχύσω τις δυνατότητες και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους για να εκπληρώσουν την αποστολή τους», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης με δήλωσή του στην αυτοδιοικητική ιστοσελίδα aftodioikisi.gr. «Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί και την αυτοδιοίκηση αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα ,σε μια προσπάθεια να προκαλέσει χάος για να περιορίσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει: «Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία είτε πρόκειται για το κεντρικό κράτος, είτε πρόκειται για την αυτοδιοίκηση. Δεσμεύομαι ότι αυτός ο νόμος θα αλλάξει και καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά τις εθνικές εκλογές , ο δήμαρχος θα μπορεί να λαμβάνει τις αποφάσεις του με βάση την εντολή που έλαβε από τους πολίτες.»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.