Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη των διαδικασιών της 1ης Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λαγκαδά, η οποία θα διεξαχθεί στο Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 10 Μαΐου 2018 και θα συνεχιστούν οι εργασίες του στους χώρους του Δημαρχείου Λαγκαδά στις 11 και 12 Μαΐου 2018, ενώ η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου 2018 στο Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο,  υπό την αιγίδα του Δήμου μας.
Σας προσκαλούμε στην έναρξη της προσομοίωσης, στο Μπίλλειο Πολιτιστικό
Κέντρο Λαγκαδά, την Πέμπτη 10 Μαΐου και ώρα 19:30.
Η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαγκαδά αποτελεί ένα συνέδριο προσομοίωσης των διαδικασιών λήψης αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και διοργανώνεται από μια ομάδα φοιτητών, νέων με καταγωγή από τον Δήμο Λαγκαδά. Βιώνοντας μία εποχή έντονης αποπολιτικοποίησης και αποστασιοποίησης από τα κοινά, κύριος σκοπός της συγκεκριμένης δράσης, είναι η παρότρυνση των νέων ανθρώπων να εκφράσουν τις απόψεις τους στο πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου. Οι νέοι θα εξοικειωθούν με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και θα κληθούν να συμμετάσχουν με ένα διαδραστικό τρόπο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Τρία στοιχεία χρειάζονται προκειμένου κάποιος να πετύχει. Μία όμορφη ιδέα, τα κατάλληλα μέσα για να την πραγματοποιήσει και τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου η ιδέα να ανθίσει. Ο Δήμος Λαγκαδά στηρίζει κάθε συλλογική προσπάθεια νέων που προωθεί την ιδέα της συμμετοχής και υπηρετεί εν γένει τις δημοκρατικές αξίες, όπως αυτή. Βοηθάει εμπράκτως τους νέους που στοχεύουν στη συμμετοχή και στη συνεργασία. Στο πλαίσιο υποστήριξης της Νέας Γενιάς, ο Δήμος Λαγκαδά είναι αρωγός στη δράση αυτή υποστηρίζοντας το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων για προσφορά και συμμετοχή στα κοινά. Οι νέοι της περιοχής μας το επιχειρούν και ελπίζουμε να γίνει θεσμός στον τόπο μας.
Συμμετέχοντες  είναι μαθητές, φοιτητές και νέοι έως 23 ετών, δημότες  Λαγκαδά.
Οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν είναι οι εξής:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1.  Διαχείριση των ιαματικών πηγών Λαγκαδά, στο πλαίσιο τουριστικής προώθησης του Δήμου
2. Παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων στην ιδιωτική πρωτοβουλία
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
1. Στρατηγικό πλάνο αναβάθμισης του αστικού τοπίου και ενίσχυσης του ιστορικού/διατηρητέου τμήματος του Δήμου
2. Ενίσχυση προγραμμάτων νεολαίας από τον Δήμο και διαμόρφωση νέων προοπτικών

Επικοινωνία:
Βάσω Κοντού, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, τηλ: 6984743460
Μαρία Αγγελούδη, Αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, τηλ: 6981584903

Ε-mail προσομοίωσης: lagadas.simulation2018@gmail.com
Ιστοσελίδα: https://mporoumemazi-gr.webnode.gr/
Σελίδα στο fb: https://www.facebook.com/mporoumemazi/

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.