Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, κατά την ανακήρυξη του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού σε επίτιμο δημότη Αλίμου.
Παρά τη ζέστη και τον συνωστισμό, το κοινό παρακολούθησε με ιδιαίτερη συγκίνηση τη σεμνή τελετή. Για τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα ζωγράφο μίλησαν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και ο Μάνος Στεφανίδης.


Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης προσφωνώντας τον Αλέκο Φασιανό, κατέληξε στα εξής: «Τα έργα του Αλέκου Φασιανού είναι πολύ αγαπημένα από τους ανθρώπους. Ίσως, γιατί κι ο εντελώς αδαής μπορεί ν’ αναγνωρίσει αμέσως έναν πίνακά του ανάμεσα σε άλλους, κι αυτό να δημιουργεί αυτόματα μια σχέση φιλίας. Φιγούρες με τεράστια πηγούνια να ποδηλατούν, να καπνίζουν… γραβάτες ιπτάμενες, μαλλιά και μαντήλια του λαιμού ν’ ανεμίζουν, στάχυα, δάφνες και κλαριά φοινικιάς για τους «νικητές της ζωής», για τους νικητές της αιώνιας νιότης μέσα στο καθαρό κόκκινο, στο καθαρό μπλε, στο κίτρινο, το χρυσό και το λευκό. Κι άγγελοι παντού…, πρωινοί, τροπαιούχοι, νικηφόροι… να προστατεύουν εμάς κι ό,τι αγαπήσαμε… Γι’ αυτό μας αρέσουν τα έργα σας, κύριε Φασιανέ, γι’ αυτό τ’ αγαπάμε…. Και σας ευχαριστούμε!».  

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.