Δέκα κούτες αναβολικών, σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα στην Πεύκη, εντόπισαν άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο έρευνας για την «μαφία» των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χώρος ανήκει σε άτομο που εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση και πιο συγκεκριμένα στον 54χρονο ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης που δραστηριοποιείται στην πώληση και εξαγωγή των φαρμάκων από την Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα αναβολικά σκευάσματα αποτελούν παράλληλη «δραστηριότητα» με τη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η εισαγγελία Πρωτοδικών απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος 21 ατόμων αλλά τελικά για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων έγιναν 9 συλλήψεις.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η σπείρα μεταπουλούσε ακριβά φάρμακα, που υπεξαιρούσε από νοσοκομεία, σε συνεργαζόμενα φαρμακεία ή τα προωθούσε σε χώρες εκτός Ελλάδος.
Ειδικότερα, η «μαφία» των αντικαρκινικών φαρμάκων φέρεται να διακίνησε σε Γερμανία, Γαλλία και Σκανδιναβικές χώρες τουλάχιστον 14.000 σκευάσματα - με αξία που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ ανά σκεύασμα.