Αποτέλεσμα εικόνας για περιοδεία μητσοτακη
Η Βόρεια Ελλάδα θεωρείται κλειδί από την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για την επίτευξη της αυτοδυναμίας όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές.
Τα στοιχεία από μετρήσεις που διαθέτουν στην Πειραιώς, σε συνδυασμό με τα εκλογικά αποτελέσματα του 2015, δείχνουν ότι οι ποσοστά που θα συγκεντρώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους νομούς αυτούς, θα καθορίσουν εν πολλοίς και την ευρεία νίκη που επιζητά η ΝΔ για την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας.
Τόσο η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ονοματολογικό των Σκοπίων, όσο και οι χειρισμοί των όσων ακολούθησαν τα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, που είχαν ως κοινή αναφορά τη φράση «δεν θα διχάσω και δεν θα δεχθώ το διχασμό των Ελλήνων», εκτιμάται ότι μπορούν να κεφαλαιοποιηθούν από τη ΝΔ.
Για το Σκοπιανό είναι εύκολα κατανοητό, πως η στήριξη από την Πειραιώς των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία, καθώς και η συνολική στάση για μια συμφωνία που θα έχει ως προϋπόθεση την αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας,  είχαν αποδοχή από ένα ευρύτερο ακροατήριο, λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας των πολιτών της Βορείου Ελλάδας. Η σύγκρουση, όμως, ΝΔ και Ιβάν Σαββίδη, είχε δημιουργήσει τεταμένες σχέσεις με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και το κλίμα, ειδικά στην Θεσσαλονίκη, ήταν ιδιαίτερα αρνητικό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τόνοι έχουν πέσει και το κλίμα μπορεί, με τους κατάλληλους χειρισμούς, να βελτιωθεί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα και αύριο θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ως πρώτο σταθμό μια σειράς περιοδειών στην Βόρεια Ελλάδα. Η επίσκεψη έχει διττό χαρακτήρα. Από τη μία ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει μια σειρά συναντήσεων με τους θεσμικούς φορείς της πόλης και της Κεντρικής Μακεδονίας, αναπτύσσοντας μια σειρά θέσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. «Όλη η υποβάθμιση και εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη», είχε αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην πόλη, τονίζοντας ότι η περιοχή αδικείται από τις κυβερνητικές πολιτικές. Από την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την παρουσία του εκεί, θέλει να δώσει το μήνυμα ότι ο ίδιος μπορεί να βρίσκεται σε κάθε περιοχή της χώρας, συνομιλώντας με τους πολίτες και όχι να κρύβεται πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην επίσκεψη του στη Λέσβο.
Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί την Καρδίτσα, την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, ενώ ενδιάμεσα, θα μεταβεί στην Ίμβρο, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει τα Θυρανοίξια Ιερού Ναού.
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.