«Δεν απολύθηκε κανείς, δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, τονίζοντας πως έληξαν οι συμβάσεις τους και προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.
Παράλληλα υποστήριξε ότι «δεν υπήρχε κανένας από τους συμβασιούχους στην καθαριότητα με πάνω από τρεις συνεχόμενες ανανεωμένες συμβάσεις». «Είπαμε πως πρέπει να πάμε σε ανοιχτό διαγωνισμό για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία. Το ΑΣΕΠ οργάνωσε ανοιχτό διαγωνισμό και έως τότε αυτοί οι άνθρωποι εργάζονταν μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού» συμπλήρωσε.
«Δεν άλλαξαν οι όροι του διαγωνισμού», είπε και πρόσθεσε, «τι πιο δίκαιο από ένα ανοιχτό διαγωνισμό με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ;».
Εξήγησε επίσης πως ο διαγωνισμός «έγινε με βάση πάγια κριτήρια του ΑΣΕΠ» και πρόσθεσε πως προστέθηκε μια «ειδική ρύθμιση για μοριοδότηση» των συμβασιούχων που αφορούσε το 50% των θέσεων.
«Δεν απολύεται κανείς. Από το 2015 δεν απολύθηκε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απολυμένοι υπάρχουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει χιλιάδες απολύσεις όταν έρθει στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.
«Όταν μιλάμε για συμβασιούχους και δημόσιο μιλάμε για ένα διαχρονικό ζήτημα» αφού «υπάρχουν συμβασιούχοι που εργάζονται για 16 χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.